E marte, 21.05.2019, 12:23 PM (GMT+1)

Search by date: 3/7/2019

Gëzim Kasumaj: Urime 7 Marsi!

Historia e arsimit tonë është një histori luftash, përpjekjesh, histori e një populli të vogël në numër, por të madh në botën e tij shpirtërore, në vullnetin e tij për të qenë i lirë dhe i pavarur.Ngjarjet janë ato që duhet nga gjeneratat të kujtohen, kurse mendimet dhe veprat...

Blerim Rrecaj: Kundrime e krahasime

Këmbët ecin, marrin udhën, si të ishin pjesë të një roboti të dirigjuar, andej kah një hapësirë fushe të gjerë me ca ara e livadhe si det që dikujt mund t'i duket i qetë, e ndokujt dallgë murrmë e dallgë hirtë të tallazitura. E tuj shetitë në ara t'gjata sipër barit të njomë, siç e thotë njëra nga këngët popullore...

Afrim Caka: Gjuha e gjatë është e zeza e kombit

Me Hashim Thaçin nuk ka reforma por viktima.Është gjithnjë i njëjti sfond i shkëlqyer e një grupi politikanësh dhe e njëjta histori e trishtuar antishqiptarësh. Rreth një dekadë më parë, në një bised të rëndësishme me një intektual shqiptar të moshuar, unë shpreha shqetësimin tim për paaftësinë e Hashim Thaçit për ta...

Atdhe Geci: Epikë

Unë jam ai i dënuari,ai i burgosuri, ai trimi.ai i plagosuri për liri,që një jetë të tërëisha në luftë e beteja.Unë jam ai bandilli,ai shkruesi i trakteve,ai ilegalisti i shkathët,ai që i mbaja parullat“ Kosova Republikë ”.Unë jam ai profesori...

Kadri Tarelli: Në kuvend me shkrimtarin Kim Mehmeti

Në mesin e muajit shkurt 2019, në qytetin Durrësit, pas një takimi me studentë të degës letërsi, në Universitetin “A. Moisiu”, u zhvillua edhe një bisedë interesante në librarinë “Hugo Book Club”. I ftuar ishte shkrimtari, publicisti dhe kritiku, Kim Mehmeti, shqiptar nga Maqedonia, i cili udhëtoi ...
Gallery

PËLLUMB GORICA: MURET CIKLOPIKE QË SFIDOJNË SHEKUJT

Leter Lajmeruese