E marte, 21.05.2019, 12:37 PM (GMT+1)

Search by date: 3/14/2019

Pëllumb Gorica: Fryma pagane e Ditës së Verës

Ritet e lashta pagane janë përcjellë, sa në antologjinë gojore popullore, aq edhe në plastikën e lëvizëshmërisë së jetës, si një dëshmi e kulturës sonë të lashtë. “Dita e Verës” është një prej riteve festive. Në zhvillimin e saj, ajo përshkohet nga tipari i gëzimit njerëzor, që pasqyron kalimin e dimrit...

Afrim Caka: Si t'i emëroj hoxhallarët anadollakë?

Një hoxhë nga Ilirida, tha: “Unë e kam vëlla shkjaun, nëse ai është musliman (i cili ka vrarë e prerë shqiptarë) dhe filloj të lutet në gjuhën e tij!”.Ndërsa një tjetër hoxhë nga Prizreni, tha: “Haram t’i thuash lavdi Adem Jasharit e Ibrahim Rugovës dhe vizitosh varret e tyre!”...

Blerim Rrecaj: Bollëk boshllëqesh

Ditët rrjedhin si prroje shkumëbardha bjeshkësh gjigande, rrjedhin si lumenj të pashterrshëm dimër e verë. Që na gjejnë këtu, e aty, në botë-shtëpinë tonë. Me shpresa e ankesa made in Kosova. Qysh po ia kalon? Shqiptarçe, qe besa. Ç'i bësh, kur po është e pamundur me jetu, thjeshtësisht e shkurt e shqip...

Fran Gjoka: Realiteti i sotëm përmes metaforës

Shkrimtari Viron Kona është emër i njohur në fushën e krijimtarisë dhe letrave, autor i rreth 45 librave të botuar për fëmijë dhe të rritur. Ka një jetë të tërë që ka kontribuar dhe kontribuon dukshëm në fushën e letërsisë, të arsimit dhe të edukimit, jo vetëm me korpusin e gjerë të librave të tij tashmë...

Atdhe Geci: Heroika

Poemë për demonstratat e vitit 1981Tek po pija kafenë e mëngjesit,një zë shumëzohej nga qyteti;lashë kafenë dhe dola në rrugënë Prishtinë, kudo qe kryengritjeAjo këngë e zëshme e Kosovës,ai zemërim gjigant i studentëve,bekimin e kishte nga populli...
Gallery

PËLLUMB GORICA: MURET CIKLOPIKE QË SFIDOJNË SHEKUJT

Leter Lajmeruese