Demir Krasniqi: Jusuf Iljazi – Komandant Cufa
| E Merkure, 01.08.2018, 07:07 PM |

16 vite në përkujtim të rënies së dëshmorit tetovarë :

 

JUSUF ILJAZI – KOMANDANT CUFA

( 1969   2002)

 

Ndër dëshmorët e kombit nga djepi  tetovarë ,

Për liri  të popullit që ra n’ altarë –

Ishte Jusuf Iljazi – ai Komandant “Cufa” ,

Gjaku i tij  solli lirinë si lulet  me tufa !

 

Dëshmorët e kombit në altar pushojnë –

Por , brezat ndër shekuj me këngë i përkujtojnë !

Ata përmes këngëve n’ krenari kujtohen –

Për luftë e trimëri gjithmonë do t’ nderohen !

 

Trim  Jusuf Iljazi – ai Komandant “Cufa” –

Shënon përvjetorët si lulet me tufa !

Ishte luftëtarë i Ushtrisë Çlirimtare –

Që ra heroikisht për  trojet shqiptare !

 

Trim  Jusuf Iljazi  me shumë luftëtarë  tjerë –

Me gjakun e tyre , Atdheut i banë nderë !

Tash kur edhe  ne ,  e   gëzojmë  lirinë –

N’ shpirt kemi mburrjen  edhe  krenarinë !

 

Komandanti “Cufa” dhe shumë t’ rënë të tjerë –

Do të përkujtohen me  respekt dhe  nderë !

Me mall  t’ madh  kujtohen nga t’ gjithë  familjarët ,

Vëllezërit , miqtë , shokët  dhe  bashkëluftëtarët !...

 

Komandantin  “Cufa” –  trim, hero , dai ,

Në çdo  përvjetorë të rënies së tij –

Përplot  krenari si është ma së miri ,

Me nderime  t’ larta e nderon i biri !

 

O, baba i im , pusho i qetë n’ amshim –

Me ty jam krenar , nuk  ndihem jetim !

Unë me ty jetoj i lumtur dhe krenarë –

Për liri ke dhanë jetë si luftëtarë !

 

Unë isha i vogël , kisha veç 8 vjet –

Kur e mora lajmin , se ti ke ndërruar jetë !

U mundoja  Nënës , t’i  japi gajret –

Mos u mërzit Nënë , se  Babi s’ ka  ndërruar jetë ! 

 

Nuk ka ndërruar jetë , oj Nënë, Baba  i jonë –

Ai shumë shpejt do t’ kthehet prapë  në praninë tonë !...

Edhe ashtu ndodhi , si herët , si vonë –

Ti , o Babë , gjithmonë je në praninë tonë !...

 

Babi im , ju jeni ata që nuk iu harrojmë –

Deri n’ piedestal , ne do t’ iu nderojmë !

Ata që  kanë luftuar , nuk dhanë  jetën  kot –

Për t’ jetuar  të lirë ne  që jemi  sot !...

 

Babi im, sot jemi 16 vite pa ju –

Çdo herë  afër nesh , kurrë s’ ke me u harru’ !

Si  SHKËLQIM I ARTË , SHPIRTBARDHË , plot DASHURI –

Për secilin  prej nesh , i vjetër , apo i ri !...

 

Edhe pse n’ amshim , je i shtrirë  për dhe –

Ti , o Babë , gjithmonë do të jesh me ne !

Do të jesh në shpirt , zemër , mendje i shtrenjtë ,

Do të jesh për neve , si qenie e  shenjtë !

 

Do t’ kujtojmë përherë  me mall  e dashuri –

Sharmin tënd njerëzor i buzëqeshur me lumturi !

Në punë dhe suksese i pandalshëm asnjëherë ,

Shpirt humanitarë , bamirës kurdoherë !...

 

Do të më mungosh për  jetë , o BABI IM

Do t’ ndihem i vetmuar , por jo si jetim !

Se jam djalë i yti , n’ shpirt ndiej krenari –

Luftës , veprës sate gjithmonë i pastë LAVDI !

 

Gjilan, më 31.07.2018.   Demir KRASNIQI(Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: