Luan Kalana: 'Antologjia Poetike Kombëtare'
| E Merkure, 02.05.2018, 06:56 PM |

Libri "ANTOLOGJIA POETIKE KOMBETARE" - nje veper letrare e re ideatore  per Bashkimin Kombetar

- Librit"Antologjia Poetike Kombetare-botim me rastin e vitit jubilar te 550 vjetorit te Heroit Kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbeu, nje veper  e re letrare ideatore per bashkim Kombetar.

Nga Luan Kalana, SHBA

-Nje veper letrare poetike botuar nga organizata artistike -kulturore atdhertare-mbare Kombetare "JEHONA SHQIPTARE" me qender ne Tirane dhe shtrirje ne Diaspore,drejtuar me perkushtim nga poetja Presidente ,znj.Zamira Korance ,dhe sekretare,Artistja e Popullit,znj,Margarita Xhepa.

Antologjia poetike kombetare-eshte pergatitur direkt nga autoret , poetet Zamira Korance dhe Perikli Shuli,me bashekautor shkrimtarin shqiptar amerikan Luan Kalana,shkronjesi i Hyrjes Memorie historike. Me ndihmesen e autoreve z.Alban Albert Xhillari,Ramiz Ali Sopaj,dhe Bashkim Kamberaj.

-Libri u perurua me ceremoni zyrtare e kulturore artistike ne Tirane,ne Festivalin Kombetar te Jehona Shqiptare,ku dhane Diploma e certifikate Nderi per krijuesit artiste,poete,shkrimatre,studjuese dhe historiane.

Duke u pasqyruar me perzgjedhjen e krijimtarise poetike me te mire te rreth 100 poeteve nga Shqiperia e Diaspora.Nje vend kryesor zene krijmet e poeteve nga Kosova,ku shquhen poezite e poeteshave te talentuara kosovare,botuese te librave te shume me poezi.

Vepra letrare,nuk eshte thejsht nje inicative patriotike per pasqyrim letrar nga te gjitha trojet shqiptare,por nje permbeledje poetike te bashkim poetik shpirteror letrar,qe i paraprin Bashkimi Kombetar,nje ide dhe mesazh urgjent te Bashkimit te Kombit ne nje shtet te vetem.

Tema dhe permbajatja e krijime letrare kapin te gjitha temat nga jeta ,jane poezi dhe proze e mirefillte lirike,patriotike,atdhetare e shoqerore, qe botohen per here te pare,ato lexohen me nje fryme.

Ne fund te librit eshte nje pershendtej vellazerore nga z.Shpetim Avdi Xhari,proze poetike drejtuarshoqates kulturore "JEHONA SHQIPTARE",mesazh falenderimi ,per kete permbledhje poetike ,nektar qe kane derdhur mjalte ,krijuesit,ne zgjojet e Bashklimit Kombetar dhe nje obligim i palodhuir intelektual per ceshtjen kombetare nga poetja Zamira Korance,per ringjallejn e traditave kultruroe te shpirtit artis shqiptar,.

-Antologjia poetike kombetare,mbyllet me vargjet lapidare te "mbretit" te poezise shqipe At.Gjergj Fishta,nje hyn per Gjuhe shqipe,:

-"Jane 36 shkronja,qe kullojne gjak,

Gege e Toske me gjuhe te njesuar,

ujin armikut nuk na ndal dot,

Ne do te jemi te Bashkuar."

Theksojme se jehona e Anatologjise ,ka perfshire zemrat e lexuesve te shqiptareve kudo qe jane ,dhe promovimi i saj po shndrohet ne nje manifestim kulturore artistik ne Diaspore,per Bashkimin Kombetar.

Duke falendeuar botuesit e kesaj Antologjie unikale dhe universale,ftojme lexuesit per kete ushqim shpirteror letrar Kombetar,per ta ndjer veten shqiptar i denje dhe krenar.

Me kete njoftim modest desha te falenderoj,te gjithe krijuesit,qe moren pjese me poezite e tyre brilante ne Festivalin e Botimin e Antologjise ,ata jane fima letrare te njohura ,te afirmuara dhe me pervoje mjeshterie letraro-artistike,

(shih listen e emnore ne faqen e mbrapsme te kopertines te librit.)...

Mirenjohje suksese krenari kombetare dhe respekt pa kufij krjuesve dhe botuesve te Antologjise. (Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: