Albert Habazaj: Nënave u falet Vlora
| E Enjte, 08.03.2018, 08:11 PM |

NËNAVE U FALET VLORA

 

Nga Albert HABAZAJ

 

Si bekim nga Perëndia,

si drit' e bukur hyjnore,

energji nga mirësia

shpërthejnë sot lule Vlore.

 

Janë lulet e urimit

për nënat tona të mira,

janë gonxhet e gëzimit

për motrat tona të dëlira.

 

Dëlirësi e bardhë si bora

në majën e lart' të Çikës,

u falet nënave Vlora,

se nëna ësht' motër e dritës.

 

E dritës që na mbush jetën

dhe dritëron dashuri;

nën' e dhembshur, si ti tjetër

nuk gjej dot në Gjithësi.

 

Ësht' e vogël galaktika,

s'e mban dot zemrën e nënës,

bëhet më fisnike dita

me nënën - thelbin e këngës.

 

Në vallëzim ëndrrash dehem,

ku përkundet dashuria,

kur në gji të nënës kthehem

në gji më merr shenjtëria.

 

Mjalt - e bardha nënë - flori,

bekimi yt është tempull,

je një pemë me dashuri,

fjal’ jote ngroh një shekull.

 

Në vend të një tufe me lule për Nënat, po ju thur këtë buqetë me vargje zemre për të shenjtat tona,

me dashuri biri, Albert R. HABAZAJ,

Vlorë, e enjte, 08.03. 2018(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: