Vjollca Pasku: Ringjalleni dashurinë
| E Enjte, 08.02.2018, 08:44 PM |

Vjollca Tiku Pasku

 

RINGJALLENI DASHURINË

 

E vranë dashurinë,

e futën njëqind pashë në dhe,

arkivolin ia punuan xhindet e natës,

dhe ia gozhduan me brengat e të gjallëve.

 

E vranë dashurinë,

e qefinosen me vajet e rreme,

fronin e zemrës e rrëmbeu lakmia,

dhe spektrin pushteti gënjeshtar.

 

E vranë dashurinë,

I ftohtit përfshiu zemër e tokë,

ujërat ngritën dallgë e përpinë,

jetë, toka , shtëpi , gjënë e gjallë.

 

Zemra ime klith, mes zemrave të hekurta,

e dëgjuan malet e shkërmoqën shkëmbinjtë,

e dëgjuan detet e buçitën zërat e të mbyturve,

teksa njerzit janë tamposur me dyllin e të vdekurve.

 

O njerëz ndaloni! Ç’far bëni!

Ngarkomëni mbi supe , dhimbje, vuajtje, zi,

vritmëni ,le të flijohet jeta ime në duhet,

vetëm ringjalleni dashurinë. (Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: