Saturday, 19.01.2019, 04:51 AM (GMT)

Joe DioGuardi: Gjergj Kastrioti Skënderbeu - Shok me të mëdhenjtë e më të mëdhenjëve

Nga viti 1443, kur Kështjellës së Bardhë të Krujës iu kthye triumfalisht, e deri në shtratin e vdekjes në Lezhë, në vitin 1468, Skënderbeu la pas një trashëgimi të paharrueshme të heroizmit të madh në mbrojtje të lirisë. Gjergj Kastrioti, jetoi dhe vdiq për ato që ai besonte me tërë qenien të ishin vlera të shenjta të besimit, virtytit...

Baki Ymeri: Shqiptari i Naços dhe misioni i saj historik

Vlen të ripotencojmë faktin se numri i parë i gazetës „Shqiptari” doli në dritë para 131vitesh, më 7 Gusht 1888. Gazeta delte një herë në javë në Tipografinë (Shtypshkronjën) Cucu, Bulevardi Elisabeta Nr. 8, „nënë urdhërit të një pleqësie”, me artikuj në gjuhën shqipe dhe atë ...

Frank Shkreli: Qeveria e Shqipërisë kacafytet me Zërin e Amerikës

Para disa ditësh, Zëri i Amerikës në gjuhën shqipe transmetoi një kronikë mbi farsën e konkurseve publike në Shqipëri, ndërkohë që ekspozoi ndërhyrjet për punësime në sistemin e burgjeve nga zyrtarë lokalë, deputetë të Partisë Socialiste dhe në një rast edhe nga kabineti ...

Blerim Rrecaj: Vetmi e ftohtë

S'di çfarë të bëj, ndonjë hap këndej a andej, a të mos lëviz nga vendi, të mos kem qarkullim të duhur të gjakut nëpër damarë dhe nga kjo të ndjesh valë ethesh të ftohta. Mbase shkojnë bashkë vetmia me ftohtësinë. Shoqëro me to mërzinë e kotësinë. Në mendje më erdhi...

Flamur Hoxha: Aktorët e vjetër dhe pushteti i moralit

A mos gjithmonë jemi të dënuar ta nisim nga e para?Gjithkush në këtë botë ka të drejtën të ndryshojë, por duket më shumë se absurde situata jonë. Bota jonë është e vogël, më e vogël se e mendojme ne.Pushtetarët kur marrin pushtet ...

Zymer Mehani: Ti, o Skënderbe!

Rroke shpatënN’Kala t’KrujësShembe një lubiNjë kulçedër me shtatë kokaNjë Perandori Korre ëndrra pashallarëshDhe shekujt me pallëPadishahë dhe jeniçerëI grive palë-palë...

Aurel Dasareti: Korrupsioni, shpërdorimi i pushtetit

Korrupsioni është vjedhja e përfitimeve politike, sociale dhe ekonomike nga popullata. Në vendet e varfra, por jo vetëm atje, korrupsioni krijon varfëri, margjinalizim social (për ta bërë dikë më pak të rëndësishëm) dhe nepotizëm politik...

Nebi Dragoti: Përshëndetje Faslli Haliti

Janë arat e blerta poetikeme konture e profile mozaike,me ylbere meditacionesh lirikembjellur e korrur fushave të Myzeqesë;përshëndetje nga unë biri i Dumresë!Më pyesni mua për vlerën që kanë:ushqim social, klorofil dhe leksion politik...

Fazli Maloku: Gëzim e Lot Bashkë

Me iniciativën e profesorit shokut Kadri Osmani, Drejtoria e shkollës fillore "Rilindja" në Keqekollë, organizoj pritjen e Vitit të Ri 1966, në objektin e shkollës me prezencën e dhjetëra mësuesëve e arsimtarëve të Shkollës Amë në Keqekollë me paralelet e saja në fshatrat: Koliq, Ballaban, Prapashticë, Dabishevc...

Fritz Radovani: Si i mbeti n'fyt koci i Skënderbeut

1908 Shoqnia “BASHKIMI” drejtue nga Imz Prend  DOÇI, me At Gjergj FISHTEN krijon, paraqet në Kongresin e Manastirit e, aprovon ALFABETIN E GJUHËS SHQIPE1911 Ded GJO’ LULI tha: “Po shpellat a mi prêt kush !?”...

Hysen Kobellari: Zenel Bastari, vjershëtori kritik që tronditi Tiranën

Zenel Bastari (1808-1883) është një ndër vjershëtorët më të dalluar, më produktivë dhe më kritikë të shoqërisë shqiptare të shekullit të XIX-të; poet dhe intelektual me dimensione të gjera, ende të pazbuluara dhe të pandriçuara mirë. Megjithëse për personalitetin...

Mikel Gojani: Lekë Mrijaj - Dritë mbi gjurmë të Imzot Mark Sopit

Në trembëdhjetëdhjetëvjetorit e kalimit në amshim të Ipeshkvit të Ipeshkvisë së Kosovës, Imzot Mark Sopit, Ditës së Emrit të Tij – Shën Markut dhe 550-vjetorit të vdekjes së kryeheroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, publicisti tashmë i afirmuar, Lekë Mrijaj...

Dedë Preqi: Negociatat me Serbinë secili i heziton

Qeveria e Kosovës, gjegjësisht përfaqësuesit e saj të negociatave, e kanë obligim moral dhe politik, që të përgaditen mirë për temat që i trajtojnë, duke paraqitë objektivat e qarta, në konceptin e asaj që përmes këtyre negociatave mos të lihët ndonjë zbrazëtirë pa e ...

Sotir Athanasi: Ky laptop, do të heshtë përgjithmonë

Shoku im po mbyllte çantën e TABLETIT, sapo më takoi. Mëfuti krahun dhe ashtu si me urdhër, më tërhoqi drejt kafes sonë. Ishim te Omonia. Ngutja e tij patjetër që duhet të  kishte lidhje me ndonjë shkak origjina e të cilit quhej pa frikë qefmbetje...
Newsletter