Bashkim Saliasi: Thesar pleqërie
| E Marte, 02.01.2018, 09:22 AM |

Bashkim Saliasi

 

Nipërit dhe mbesat - thesar pleqërie

 

Kisha dëgjuar, diku në rini, prindërit e mi,

Kur thoshnin në kuvende miqësh e biseda.

-S'ka si Nipërit, janë thesare të shpirtit,

Janë vazhdimësia jonë ndër shekuj e breza!

 

Ateëherë isha i ri e qeshja me pleqtë,

Që luanin e kënaqeshin me fëmijët e mi.

Po vjen një ditë, kur e provon dhe vetë,

Fëmijët e fëmijëve janë më e madhja pasuri!

 

Princi i gëzimit

 

Sa u hap porta, ndriti tërë shtëpia.

Erdhi im bir me nipin nga Greqia.

Nga gëzimi iu përgjunjëm me mall e lot,

Çmimin Gjysh unë dhe gruaja morëm sot.

 

Asgjë tjetër s'më  duhet në jetë,

Shtëpia t'më kthehet në çerdhe dallëndyeshe.

Me nipër e mbesa t'më mbushet shtëpia,

S'ka më bukur se sa të bëhesh gjysh e gjyshe.. (Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: