Skënder Jashari: Supermafia në Republikën e Kosovës
| E Shtune, 25.11.2017, 07:51 PM |

Supermafia    Republikë të Kosovës, është  Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it!

Nga Skënder Jashari

Kohëve të  fundit    vazhdimësi dëgjojmë, shohim, lexojmë, në lidhje  me korrupsionin,  ndikimin politikë,  lidhjen   me shërbimet  serkete  serbe, shit-blerje të drejtësisë,  etj, brenda  Misionit të EULEX-it. Për gjitha  këto, të  emërtuara    medie  si “skandale  në EULEX”, përgjegjës  është  Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it. Ky  Fraksion  nënkupton   grupin-Fraksionin  brenda  këtij  Misioni, që  janë  nga  vendet  që nuk e kanë  njohur  Pavarësinë  e Republikës së Kosovës,  si dhe  nga  vendet    kanë  miqësi dhe qëndrim pro-Serbisë, e më të  pakët  janë  disa  të korruptuar  nga  disa  vende   aleate! Ky  Fraksion  është  i njejti  edhe  gjatë   Misionit të UNMIK-ut, e që i njejti  me  siguri  tashmë  shihet    është   ingranu edhe në  Gjykatën  Speciale!

Duke qenë edhe   unë  personalisht,  i dënuar  politik nga  Fraksioni  politiko-kriminal i EULEX-it,  kam  pa,  kam patur  qasje    më shumë informata,  madje edhe më  janë  dhënë  po  ashtu më shumë informata  nga   Miqët   e  Republikës së  Kosovës, brenda  këtij  Misioni!

Skandalet     EULEX,  që të gjitha  kryehen  nga   Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it, ato  edhe në rastet  e  korrupsionit, shit-blerjes së  drejtësisë etj,  kanë-fshehin  qëllime  politike! Korruptimi  i  zyrtarëve   të EULEX-it, që   vijnë  nga  vendet     tashmë  kanë  njohur  Pavarësinë e  Republikës së Kosovës,  është  i organizuar, i qëllimshëm, i dirigjuar( kryesisht përmes  agjensive informative)   nga Serbia, për  qëllimet  e saj  politike. Deri  tash  dihen,   disa zyrtarë  të EULEX-it, të korruptuar  nga  Italia, Bullgaria dhe  nga vendet Skandinave!

Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it, është  përgjegjësi më i madh, për  sa i përket:

Ndjekjen  e kryesve të krimeve të luftës, është  tërësisht  i  penguar nga ky  Fraksion politiko-kriminal i EULEX-it, që nga  nëntori 2002(  pra Fraksioni politiko-kriminal i UNMIK-ut, ky Fraksion  pastaj  ndërroi  amblemën, u bë  Fraksion politiko-kriminal i EULEX-it);

Përhapjes së  qëllimshme të  ekstremizmit islamik, që  nga pas lufta, moskontrollim të  fondeve dhe  organizatave  të dyshimta  humanitare  të lidhura me terrorizmin( islamik dhe  serbë);

Rrol  tejet  të rëndësishëm    krijimin e  enklavave  serbe, krijimin e  ndarjes     Mitrovicë, decentralizim  komunash  serbe,  inskenim  trazirash kryesisht  ndëretnike( për  qëllim të Serbisë)!

Mos ndjekje    kriminelëve  ordiner, të  krimit të organizuar, kontrabandës etj, të  grupeve  të njohura  kriminale serbe dhe  serbo-shqipëtare( kontrabandë  nga  Serbia, për qëllim të Serbisë)!

Mos ndjekje    vrasjeve  politike në  Republikë  të Kosovës, madje  edhe pengim të  zbardhjes së tyre;

Mos zbulim të  akteve  terroriste  serbe( disa  vrasje në  Mitrovicë, etj) disa  detonime etj;

Prodhimin e  dëshmitarëve kundër  UÇK-së( gjoja  për krime  lufte), prodhimin e   akuzave dhe kërkesave  politike për krijimin  e Gjykatës  Speciale;

Mos ndjekje    korrupsionit, krimit të organizuar dhe krimit ordiner( të lidhur më  zyrtarët  politik) të Republikës së  Kosovës, etj.

 

Nga të  gjitha  këto dhe të tjerat që  nuk kam përmendur,   fshehet  qëllimi  politik  i Serbisë, ato janë:

Defunksionalizimi i Republikës së  Kosovës;

Dobësimi i Mbështetjes  Ndërkombëtare    Republikës së Kosovës, kryesisht largimi i aleatëve  kryesorë( SHBA-së),  por edhe   vendeve aleate Europiane( Britanisë, Gjermanisë, Francës, etj)!

Derisa Kuvendi i Republikës së Kosovës, miraton misione, do duhej     zyrtarët  në kuadër     misoneve  të tilla, të  jenë  nga vendet    kanë  system të  besueshëm  të Drejtësisë, ndërsa    mos pranohen  asnjë  zyrtarë  nga  vendet    janë : pro-Serbisë; kundër  pavarësisë  së Republikës së Kosovës; me system të  dobët     drejtësisë etj!

Veçmas, kjo do duhej të merret parasysh    rastin e   Gjykatës  Speciale!

22.11.2017

Skender Jashari  i burgosur politik nga  EULEX, për   rastet  e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë  së Serbisë në  Dobrosin komuna e Bujanocit.

Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: