Tuesday, 23.10.2018, 12:42 AM (GMT+1)

Ymer Keta: Në vendin e rrënjëve tona

Në vijim të udhëtimeve ndër vite, një nga piksynimet e mia për ketë vjeshtë ishin Bjeshkët e Namuna(Alpet Shqiptare), pasi këto dy dekadat e fundit  kam bërë disa udhëtime në teritoret e Shqipënisë Etnike...

Fritz Radovani: At Gjergj Fishta, Provinçialit At Pal Dodaj

Vetem me lexue poezitë “Nji lule vjeshtet”, “Gjuha Shqipe”, “Me këte Shej ke me fitue” dhe dy letrat per pershtypjen kur ka pa Stambollin apo, udhtimin drejtë Amerikës që i ka shkrue Mikut vet At Justin Rrotës, atëherë ke me kuptue pse nuk u lejue prej vitit 1944 e këtej...

Kalosh Çeliku: Dita e Nesërme zbretë Agimin në Shqipëri

Politikanët shqiptar, siç duket; Edhe, pse: Fragmentin e Abetares e kanë pasur vite me radhë mbi bangat shkollore në Librat e Këndimit, asgjë nuk kanë mësuar nga Porosia e Madhe e atij Fragmenti të Abetares: Rrezik, rrezik, bërtiti Rrahmani...

Ibrahim Hajdarmataj: Bashkudhëtarë në fushën e letrave

Në fillim të dhjetorit të vitit 1974, nga shefi i arsimit dhe i kulturës së rrethit të Tropojës na vjen një qarkore ku shkruhet: “Të punohet me të gjithë Këshillat Pedagogjike të shkollave, me mësues, nxënës e prindër artikulli i shkruar nga Fran Gjoka, botuar në gazetën ...

Dedë Preqi: Diell dimri në politikën e Kosovës

Ka shumë për të thënë, nëse pushteti e humb besimin tek populli dhe ndikimin e vet mbi gjendjen e përgjithshme- gjë që mund të ndodh në një vend ku humbet vlera e ekzistencës njerëzore. Kjo do të thotë që, gjendja e qytetarit në Kosovë, në çastet më të nevojshme dhe të ...

Xhavit Kryeziu: Bejtullah Mujaj - një jetë kushtuar arsimit

Mësuesi Bejtullah, është mësuesi i parë në shkollën e Poliçkës, punoi më se 42 vjet drejtpërdrejt në procesin edukativo-arsimor, për angazhim në punë dhe sukseset e arritura u shpërblye me shumë mirënjohje e dekorata e në mesin e tyre edhe me Dekoratë nga Presidenca e Kosovës....

Ndue Dedaj: Kalaja e Krujës në vitin e Skënderbeut

Në Krujë, si të kesh qenë në shekullin XV, si të jesh sot në shekullin XXI eklipsohesh nga gjithçka e saj me “palcë” shkëmbore dhe historie, muret e lartë dhe kulla-përkrenare e kështjellës, në sfondin e malit të përhimë me pamje ekzotike, rrugët e portat e rënda, topat e ...

Zejdush Kastrati: Na ёshtё ngulfatё pёrspektiva?!

Me e “zhveshё” Hashim  Thaçin,me pёrjashtime tё vogla,e them me pёrgjegjёsi tё plotё, se shumica e liderёve aktualë , dalin mё  “Hashim Thaça” se ky i vёrteti, por kuptohet,  mё tё “vegjël” dhe me  disa  mangёsi  periferike,sepse Hashimi, ka berё pёrvojё tё gjatё, dhe ka ...

Frank Shkreli: Çka po ndodh me Valdanosin e Ulqinit?

Gjiri i Valdanosit shtrihet në një largësi prej 4 miljesh nautike në veri-perëndim të qytetit të Ulqinit midis Mavrianit dhe Mendrës, në formë patkoi të ngushtë.  Është me të vërtetë një bukuri e natyrës.  Ullishta e Ulqinit që gjendet në afërsi të Valdanosit,  thuhet se ka rreth ...
Newsletter