Gjon Keka: Gjergj Samara arbnori i Tübingenit
| E Hene, 02.10.2017, 07:55 PM |

Gjergj Samara arbnori i njohur i cili ishte udhëheqës i komandës së “Stratiotëve”(Stratiotët ishin epirotët e lashtë ose më sakt arbnorët vetë) , ai u plagos në Betejën e Tübingenit në vitin 1519 ku edhe më pas vdiq nga plagët e marra. Ai ishte varrosur solemnisht në Kishën St.Stiftskirche St.Georg Tübingen ku edhe sot varri i tij,apo monumenti ende qëndon aty. Se arbnorët kudo ku kanë shkuar kanë lënë gjurmë ,dhe se emrat Gjergj janë jo rastëisht emra që i ka prekur vesa e lavdisë,kjo shihet parasëgjitha si nga emri i Gjergj Kastriotit,Gjergj Basta, Gjergj Samara, Gjergj Fishta etj.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: