Gjon Keka: Kastrioti në kronikën holandeze të vitit 1586
| E Marte, 26.09.2017, 08:15 PM |

Gjergj Kastrioti në kronikën holandeze të vitit 1586

Nga Gjon KEKA

Në një kronik në gjuhën holandeze botim i vitit 1586 në një nga kapitujt i kushtohet edhe jetës dhe veprës së Gjergj Kastriotit si dhe heroizmit të tij të pashoq në luftën kundër pushtuesit otoman. Si shumë vepra tjera edhe kjo nuk e lë pa e përfshirë këtë figurë të rëndësishme ,këtë mbrojtës të madh të civilizimit të familjes europiane dhe të atdheut të tij. Liria e kombit të tij përbënte lirinë për ...tërë kontinentin europian,sepse ai gjatë jetës dhe veprës së tij u bë faktori vendimtar i kontinentit aty u ndal vërshimi i otomanëve në drejtim të vendeve tjera të europës dhe aty përfunduan sa ishte gjallë ai ,sepse u bë mur i pakalueshëm. Prandaj vepra e tij e madhe për lirinë e atdheut të tij ishte arsyeja e madhe e shumë autorëve europian për ta trajtuar këtë personalitet të madh të kombit arbnor europian.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: