Skënder Hoxha: Haiku i gushtit
| E Diel, 10.09.2017, 08:07 AM |

SKËNDER R. HOXHA

 

HAIKU I GUSHTIT

(G.S.)

1.

Në këtë vapë gushti

Një vashë që e njihja

Më kërkoi shoqërim në Fb.

2.

Nuk hezitova

I thashë PO shoqërimit tonë

Në krahët e natës

3.

Biseda elektronike ndizej

Gjumi kishte ikur

Ajo ndjehej e gazmuar...

4.

Biseda fluturonte në pafundësi

nga tema në temë

Silleshim vërdallë

5.

Sikur më rrëshqiti fjala

por, jo paqëllim i thashë -

je simpatike

6.

Gusht në Gjakovë

në haikun tim -

Hyri dhe një vashë

7.

Çabrat, rri krenar!

dushkajasin e ke këtu

këndon ilahi...

8.

Suka e Cërmjanit Olimp

Kullon gjak ilir -

Tempull i hyjnive

9.

Librat e mia -

Kurorë qielli

Për Dushkajën time!

 

(12 gusht 2017)(Vota: 6 . Mesatare: 3.5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: