Thursday, 18.10.2018, 05:24 PM (GMT+1)

Gani Mehmetaj: Frustrimi i ushtrisë turke

Ushtria turke në 120 vjetët e fundit ka pësuar disfata të njëpasnjëshme si asnjë ushtri tjetër. E sulmoi dhe e mundi Greqia, e sulmoi dhe e mundi Serbia me bashibozukë rrjepacakësh e kriminelësh, e sulmoi dhe e turpëroi një grusht cubash të Malit të Zi...

Kalosh Çeliku: 'Skandërbegët' e Fishtës me flamuj partiak

Im Atë, Emin Çeliku: kaçak mali me mauzerrin nateditë gjithë jetën hedhur krahut e mbi krye në shtrat, “nagëntin” me fishek në gojë, hanxharin nën jastëk me mollët e kuqe të iltaljanit dhe “kashikarat” e serbit (dardhat “turke”) në xhepat e strukes pas dere, si fëmijë sugar i ...

Frank Shkreli: Tani është koha për veprim kundër korrupsionit!

Javën që vjen, më 22 deri më 24 Tetor në Kopenhagen të Danimarkës do të mbahet Konferenca e 18-të Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit me temën, “Tani është koha për të vepruar”.  Kjo konferencë ndërkombëtare që mbahet çdo dy vjet -- e që cilësohet si ...

Adil Fetahu: Nobeli që u trishtua vetë dhe i trishtoi të tjerët

Ditët e para të tetorit të këtij viti (2018), u ndanë çmimet Nobel për mjekësi, fizikë,  kimi dhe për paqe. Ka mbetë të ndahet vetëm edhe Nobeli për ekonomi. Për letërsi këtë vit nuk do të ndahet ky çmim presticioz, për një shkak banal: për shkak të një skandali seksual të ...

Fatmir Halimi: Atdhe Geci - Rilindja e Shtetit të Çamërisë

Shkrimtari, publicisti e poeti ynë Atdhe Geci, i përket familjes së arsimuar atdhetare, Geci, nga Rogana e Dardanisë (Kosovës). Atdhe Geci (ish gazetar) i RTP-së, aktualisht jeton e krijon në Dortmund të Gjermanisë. Atdhe Geci, bir i Roganës Dardane, është Shpallësi ...

Idriz Zeqiraj: Albini sulmon, por edhe e mbron Hashimin

Vetëvendosje ka krijuar një kulturë dhe traditë protestimi, demonstrimi. Emërtesa e gjetur e protestës, me moton: "Një popull s`i nënshtrohet një njeriu", flet shumë. Masiviteti i këtij protestimi, tejkalonte  një orgasnizim partiak. Një president dinak, i pabesë...

Violeta Allmuça: Ndjenja e tërësisë së fjalës

Në vëllimin e tretë me poezi “Fshehtësitë e heshtjes” autorja Ajete U. Pavataj vjen me frymëmarrjen e saj poetike. Teksa ka ndjekur kohën e jetës në udhëtim me vargjet, ajo na tërheq me plot kuptimin e fjalës për zbulimin e thellë të jetës njerëzore. Duke ecur në udhën e poezisë ...

Blerim Rrecaj: Rreshta status-quoje

Fol! Hesht! Mbaja dikah! Kah? Andej, këndej, djathtas, majtas, poshtë, lart... Respektoji rregullat e shenjat! Andej tym, këndej zjarr, djathtas mjegull, majtas pluhur dhe kundërmime plehrash, poshtë dikush bërtet lart se të vrava dhe lart dëgjon të njëjtin urdhër...

Nebi Dragoti: Fabulat e verës

Ah, fabula, ah, fabula…Flasin mace e qenë,flet guri, gjarpri, druja. Gozhda thotë:- Ta ngula…-Te këpucari ma mbyll gojën,-thotë këpuca… Në fabul flaska çdo send…-Jam fabul regjur në shëllirë,në shëllirë dhe…alegori,më kupto, njeri i mire...
Newsletter