Armela Hysi: Ç'plan makabër
| E Merkure, 02.08.2017, 06:33 PM |

Armela Hysi

"Ujdhesës së përrallës tënde"

Milosao, 2013

 

ç’plan makabër për një

përshkrim ironik të Gogol-it

 

gjethnajë e brejtur ku krahasime

banale të rinjsh romantikë

varen si cerga të çngjyrosura.

degët gjatoshe me nyje kryeneçe

shtrihen mbi rrugë mes nesh

dhe diellit.

të kulluara bekimet rrëshqasin

me çmimin e shtuar të dorës së dytë.

 

ca re të dremitura

trishtimit të zgjatur të pentagramit

janë sy të plotë fëmije

buzë një udhe të tjerrur

nga furkë e lashtë e legjendës.

vetvetja ime e çdo momenti

ulur mbi ëndrrat e të ikurve

në këtë autobus të gjatë. patericat

mbështetur brinjëve të ciflosura të qiellit

që hyn i mjerë

nga tejdukshmëria e kufizuar e syve.

 

sa pak e paskam njohur veten

tej buzëqeshjes së harruar në

grimthat rrokullisëse të rërës

konit të epërm në qelqin e orës.

patericat më mbërthejnë

me bindjen e tyre se

këmbët e mia kobë-ndjellëse

s’kanë më hapa.

 

të vdekura pa mua ushqehen

me frikën time të rrëzimit

ngrohin metalin e pangjyrtë mishit tim

të zhveshur.

 

gjurmët e tyre të kuqe mbi lëkurën e nënkrahëve

damka kompleksesh të heshtura.

 

prill 2005(Vota: 11 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: