Luan Kalana: Kujtesë atdhetare - strategjia kombëtare
| E Marte, 25.07.2017, 07:00 PM |

KUJTESË  ATDHETARE - STRATEGJIA  KOMBËTARE

Nga Luan Kalana,  SHBA

-Liderve, strategistve, politikanve, historianve, medias … te Kombit Shqiptar

-A  mos vallë ETNOPSIKOLOGJIN*  KOMBËTARE e njohin më mirë armiqtë , kundërshtarët , fqinjë tanë,

se duke menduar NE,  për të “bardhën”, punojmë për të “zezën”  ?!

“Duke dashur të çojmë ujin në mulirin tonë,  uji shkon në sensin e kundërt.”-populli.

Krijimi i një startegjie kombëtare, mbarë shqiptare , themeltare, kerkon një njohje të thellë te etnopsikologjsë kombetare, që këtej të rjedhin e burojnë, taktikat e konjukturat në marredheniet tona miqesore, të fqinjësise e ato ndërkombetare, me armiqtë shekullore të kombit tone, më të vjetër në Europë , më të madh në Ballkan dhe më liridashëse  e paqësor në Botë.

Para kësaj primare, shtroj pytjet:

-A kemi Ne , një startegji etnike kombëtare të përcaktuar, si gjithë kombet e vjetër e të përparuar, e që këtej të burojnë e të ndyshojnë kushtetuta, politikat e Qeverive e të Partive ?

Ju kujtoj vetëm një fakt, se Kombi ynë ende,  është i ndarë në pesë shtete, e kziston një ndarje apo ftohje , per problemet kombetare, midis Diaspores tejet patriotike e atdhetare me shtetim amë dhe midis “sheteve”etnike autoktone shqiptare të copëtuara në Ballkan, …  e të tjera…

-A kemi Strategist të mirëfilltë,  të kombit në Shtet, në Qeveritë, në mediat ?

Shtyllat dhe  përparimi i një Kombi mbahen lart , nga Një Stategji Kombetare , e cila është e pa ndryshueshme, nga sistemet , qeveritë dhe partitë.

-Le të  kuvendojmë, të hapim debat mes nesh  dhe të veprojmë sa nuk është vonë, koha nuk pret, Kombi na thëret !

(-etnopsikologji *-psikologji etnike kombëtare)(Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: