Nebi Dragoti: Unë dhe politika
| E Enjte, 20.07.2017, 06:07 PM |

NEBI DRAGOTI

 

MLLEF POLITIK

 

UNË DHE POLITIKA

 

Post nuk kam,

jam i kulluar

si poet,

satirik,

shkrimtar.

Politikës ia kam bërë bam…

Opinione

si leksione

ia përplas

sharlatanëve shejtan

në surrat…

 

Objekt për frymëzim

në tru politika më rri.

Po si, si, si

gjithë verejtjet

nuk i shohin për mësim

këto dhe kritikat

që u bën populli im?

 

AH, AH, AH

 

Ah, ah, ah,

të shkruanin kështu të gjithë,

por meqë nuk integrohen kështu,

unë i quaj kalemxhinj,

poetucë, shkrimtarucë

që përse shkruajnë,

çfarë shkruajnë,

për kë shkruajnë

as vetë nuk e dinë…

 

Ah, ah, ah,

të shkruajnë kështu të gjithë,

sepse… do Rilindje

kjo Republikë…

 

KRITIKË

 

Na shurdhuan,

Na çorientuan daullen e veshit:

politikanët mjeranë

në gjah

kështu këtu e pertej detit

janë për karrike,

vetëm për karrike,

vetëm për t’u majmur;

e , përfundim tjetër këta bandillë

nuk i jep kësaj analize.

 

As për vendin ,

as për popullin

nuk është kjo politikë.

Pikë. Pikë. Pikë.

Durrës, 2017.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: