Gjon Keka: Prioritet e arbnorëve
| E Premte, 14.07.2017, 08:34 PM |

Prioritet që duhet t'ia vendos vetes çdo arbnor me gjak të Kastriotit e që duhet të realizohen sa më parë që të shpëtohet kombi ynë nga zhbërja dhe nga mbetjet osmane

           Realizimi i vizionit të Gjergj Kastriotit dhe përmbushjen e Testamentit të tij.

           Të jemi mburoj e kulturës burimore, traditës , vlerave dhe qytetërimit arbnor europian.

           Të dhëhiqemi nga parimet Kastriotiane dhe ShënTereziane.

           Të punojm me përkushtimi dhe sakrificë deri në vendosjen e kombit në udhën e tij të drejtë , të vërtetë dhe të rikthimit në familjen e saj Europiane.

           Të fokusohemi në edukimin e shëndosh të rinisë arbnore,duke i mbjell tek ta farën e mendimit të lirë , të traditës arbnore europiane, të arsimimit dhe të bërjes së një rinie shembull për popujt e civilizuar ku kjo rini do të zinte vendin e saj si qytetar me shanse të barbarta me popujt tjerë të zhvilluara.

           Të punojm në vendosjen e ligjit dhe rendit për ata që mohojn apo përdhosin figurat qendrore kombëtare dhe për ata që shfaqin dashuri për armqitë shekullor.

           T'i kushtojm rëndësi simboleve dhe trashëgimisë së lashtë të kombit tonë duke i ruajtuar dhe përkujdesur vazhdimisht për to.

           T'i mbaj të gjalla lidhjet me arbnorët nëpër botë kudo ata jetojn dhe veprojn.

           Ta ndërtoj një shoqëri të lirë , demokratike dhe europiane.

           Ta zhvillojm vendin duke nxjerr nga pasuria nëntokësore e vendit të mirat e saj, në ndërtimin e fabrikave, shkollave profesionale ,të shëndetësisë sipas modelit europian etj.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: