Asllan Dibrani: Ekstremizmi sllavo-maqedonas
| E Diel, 07.05.2017, 10:36 AM |

Ekstremizmi sllavo-maqedonas përshpejton zhbërjen dhe copëtimin e Maqedonisë!

Shkruan Asllan Dibrani

Përshkallëzimi i situatës politike në Maqedoni nuk ka dyshim se po nxitet dhe përmes dhunës dhe cenimit te të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni.

Grupi terrorist në Parlamentin e Maqedonisë me veprimet vandale ekstremiste skenar i serbo-rusëve po ndjekin  rrugën e dhunës,nga e cila po e fut vendin edhe ma tepër ne qorrsokak.

Paraliza e re nga pushteti shtetëro,qe po u bëhet shqiptarëve, na bën të besojmë se terroristet sllavo–maqedonas po i fryjnë zjarrit  te ndizet edhe se ashtu është  i ndezur  nga e cila pritet te digjen vet në te...

Vandalizmin dhe  skenat rrëqethëse i këtyre ditëve qe krijuan pran opinionit botëror, është dëshmia ma e mirë se ky popull i modeluar nga populli serb, primitivizmin e vet e shprehin  drejt një vet shkatërrimi ,kur te kihen parasysh pozicioni  i tyre i pa identitet dhe pa histori?.

Shqiptarët është momenti i fundit që të jenë si popull shtet-formues me të drejta të plota ose shkatërrim dhe copëtim të Maqedonisë, pa ju shmangur edhe ndarjes se saj sipas etniteteve shqiptaro-bullgare. Në rrethanat politike që janë krijuar deri me sot, është se shqiptarët mbeten pa të drejta gjuhësore ,përdorimin e simbolit ,përdorimin e kulturës se vet etj.

Pikërisht këtu lind pyetja, se a mund ta durojnë shqiptaret ma një terror administrativ nga terroristet sllavo-maqedonas?A mund të ketë ndonjë shpresë për të ardhmen e vet pa kurrfarë te drejtash ?...

-Si pasojë e kësaj që po shihet,është se edhe liderët shqiptarë, atje nuk krijuan një politikë  adekuate dhe një unitet të duhur politik?!. Më shumë, po ndikojnë veprimet e përbashkëta në trekëndëshin Amerikë-Tirane dhe Prishtinë për interesin e gëzimit te të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni se sa ata vet që janë protagonistet qe mundin të ndryshojnë veprimtarinë në interesin e vet politik... Në Maqedoni liderët partiak shqiptar e luftojnë njeri tjetrin,duke i hap rrugë shtypjes së shqiptareve nga një grusht sllavesh të përzier si race e pa identitet !?.

Maqedonia nuk ka qenë kurrë shtet, as nuk duhet te ekzistoje në të ardhmen. Ata janë përpjekur ta shtojnë numrin e vet ne kurrizin e shqiptarëve ,turqve,romëve,bullgareve  etj!

Ata me rastin e formimit të një republike artificiale maqedonase, në ish sistemin jugosllav përfituan pikërisht në demin e shqiptarëve që ja shkëputen mbi gjysmën e territorit qe i takonte  historikisht Shqipërisë dhe popullit shqiptar autokton. Ti marrim si kujtim, fjalët e të madhit Faik Konicës kur thekson se;"Shqipërinë e fali Zoti, e shpëtoi rastësia, politikanët e shkatërruan dhe e ndanë në mbi 6 shtete"...A ka ndryshuar kjo e thënë nga atëherë?.

Jo, as pak. Shqiptarët akoma janë të coptuar  dhe shkapërderdhur... Tanimë dihet se me shumë se gjysma e Maqedonisë ka qenë shqiptare ndërsa,Shkupi i çliruar nga Hasan Prishtina me 30 mije luftëtar shqiptarë, dëshmon shumë mirë se 1912,Shkupi ishte kryeqyteti i Dardanisë Iliriane.

Besoj se amerikanët dhe evropianët duhet të ndërgjegjësohen duke i përmirësuar gabimet historike në dëmin e shqiptarëve me ndikimin e Rusisë se asaj kohe!.

Prandaj ngjarjet e fundit në Maqedoni tregojnë dhe janë mesazh  më i mir për rritjen e unitetit ndër shqiptar më qëllim qe mos ti lëmë hapësirë Rusisë të ndikoj në politiken e brendshme ballkanike duke e ndërsye Maqedoninë e vockël kundër një populli të lashtë dhe shumë fish me numër më të madh se maqedonasit dhe me një kulturë autoktone. Problemin  duhet t'a zgjedhim sot,te cilin e krijuan rusët me evropianët në 1878,1913,1919,dhe në vitin 1945.

Nuk duhet t'i lëmë ma tutje që të tregtohet me trojet shqiptare pansllavistët barbar!!!

Prandaj ky vandalizëm, aq brutal i sllavo–maqedonasve kundër shqiptarëve është sinjali dhe një skenar që përshpejton zhbërjen dhe copëtimin e Maqedonisë,drejt ndarjes secili hisen e vet.(Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: