Hasan Blakaj: Mirë ardhsh Gjeneral
| E Hene, 01.05.2017, 10:54 AM |

Mirë ardhsh Gjeneral

 

Pas shtatë malesh

Pas shtat bjeshkësh

U arrestove Gjeneral

Me tradhti dhe pa drejtësi

 

Hija jote hareplote

Besa e jote e dhënë

Për kombin për atdhenë

Qau gurin e mori dhenë

 

Na bëre merak Gjeneral

Prandaj ishim të shqetësuar

Për ndalimin tënd të padrejtë

Nga një shtet i kurvëruar

 

Në trup më shtat plagë

I pa thyer asnjëherë

Qëndrove i pa tundur Gjenerali ynë

Si i ka hije një Gjenerali të vërtetë

 

Gjeneralët e vërtetë lindin rrallë

Ashtu si lindën Spartanët

Ashtu si lindën Gegët, gjigantët

Që i plandosen për toke tiranët

 

I pa thyer në luftë

Edhe në paqe i pa përkulur

Hero i gjallë i kombit tonë

Kurrë në jetë më kokë të ulur

 

Tani fluturo i lirë drejtë mëmëdheut

Në krahët e shqipes nënë

Me besën e Skënderbeut

E krenarinë e kombit tënd

 

Populli të mban në zemër Gjeneral

Të pret më mall në gjirin e tij

Fluturo mbi alpet tuaja krenare

Përqafo nënën tënde Shqipëri

 

Mirë ardhsh Gjeneral

Ti bir i devotshëm i kombit tënd

Populli të pret krahëhapur

Edhe njëherë ta drejtosh këtë vend.

 

Hasan Blakaj Stockholm 26 prill 2017(Vota: 7 . Mesatare: 4/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: