Wednesday, 19.12.2018, 01:52 PM (GMT)

Elvi Sidheri: Shqipëria e Vogël në stepën e pamatë të Azovit

Duke vijuar rrjedhën e thellimeve kushtuar shqiptarëve të mërgatave mesjetare Lindore, po vazhdojmë pikërisht me shqiptarët e ngulimeve të bregut të detit Azov, për t’i njohur më mirë këta njerëz ngulmues të të njëjtit gjak me ne, për të cilët dimë kaq pak.“Mirë se vini”, dëgjon rastësisht njeriu ...

Xhelal Zejneli: Kosova dhe formimi i ushtrisë së saj

Formimi i ushtrisë s Kosovës u mbështet dhe u përshëndet:nga qytetarët e Kosovës;nga shqiptarët e Kosovës lindore (Preshevë, Bujanovc, Medvegjë);nga Shqipëria;nga shqiptarët në Maqedoni;nga shqiptarët në Mal të Zi;nga çamët.nga diaspora shqiptare në Evropë dhe në ShBA...

Rexhep Shahu: Monumenti i Martirëve të Lumës

Faleminderit të gjithëve që keni ardhë këtu.Faleminderit të gjithve që mungojnë. Deputetëve, politikanëve dhe të mëdhejve që mungojnë se nuk e kanë konsideruar të madhe këtë ngjarje. Mungesa e politikanëve e deputetëve dhe e gjithkujt që shitet njeri i angazhuar, në këtë ceremoni, verteton se nuk janë politikanë as...

Mehmetali Rexhepi: Dashuria e urtia dritore të jetës

Prej dritares shpirtit; Mbi gjethet e kësaj vjeshte; Nëpër ëndrra më sheh; Kokën time në ty kam mbështetur, janë katër ciklet sugjeruese të librit me poezi Në dritoret e jetës, të cilat na shpijnë në kënd shikimet poetike të jetës së të riut Kushtrim Ymeri...

Lutfi Alia: Flamuri i dinastisë Kastrioti

Në shekujt e mesjetës, Albania përjetonte qytetërimin perëndimor në tërë rrafshet e zhvillimeve politike, ekonomike dhe shoqërore; respironte kulturë europiane, ishte pjesë integrale e Europës. Aleks Buda vërente: “Gjatë Mesjetës, Albania ishte e zhvilluar në nivele me ...

Milazim Kadriu: Osman Caka - Ecejaket e një mërgimtari

Krijuesi mërgimtar Osman Caka vjen para lexuesve me  librin me tregime të cilin e ka titulluar “ECEJAKET E NJË MËRGIMTARI” dhe në te ka sistemuar 14 tregime që kanë të bëjnë kryesisht me Kosovën. Në këto tregime  autori shpreh dashurinë që ndjen për vendin e tij...

Tahir Bezhani: Mësuesi X

Java e fundit e muajt shtator ishte mot pa te reshura . Një erë e lehtë veriu,megjithatë, të detyronte të futësh duart në xhepa të palltos. Rrugët e qytetit ishin përplot me njerëz që kishin dalë për të shfrytëzuar atë pak kohë të bukur vjeshtore. Qyteti dukej i dendur,i ...

Fritz Radovani: Prof Namik Resuli - gur i daltuem i Beratit

1941 Linguisti dhe kritiku i letersisë shqipe Prof. Namik RESSULI, ka vue gurin e parë të kritikës mbi të cilin u ngrit binaja e naltë e Letersisë Shqipe, mbi themele moderne të asaj kulture Europjane të papersritëshme Perëndimore. 60 vjet perpara lexova prej Tij...

Neki Lulaj: Klubi Letrar 'Martin Camaj' organizoi Orë Letrare

Qyteti i Augsburgut e pikërisht Klubi Letrar "Martin Camaj"nga Münichu në fundjavën qe e lam pas  ishin Organizatoret e një eveilimenti të thukët kulturor i  cili u  mbajtë në Klubin futbollistik  "Albi "të Augsburgut. Manifestimin kulturor e hapi  organizatori poeti ...

Blerim Rrecaj: Rinia rilindi shpresën

Së fundmi kanë nisur protestat e të rinjëve e që po vazhdojnë të nxisin fjalë, reagime, veprime në shumë drejtime. Kanë ngrohur e po ngrohin qeniet tona që ka kohë që i ka pushtuar plogështia e shoqëruar me ngrica dhe acar. Reshat Kripa e ndjen këtë ngrohtësi...

Kalosh Çeliku: Dexhallit pas Çuke i futem në Tavernë

Ike pa thënë: lamtumirë,  si Mikepas një Nate me verë. Agim?! Thellë, pas mesnate në Errësirë.Matanë Vardarit, këmbekrye në bërllok:Shtatë pash e varrose Qytetin e Qyqeve.Varreza politike. Antishqiptare. Partisë. Qyqe moj, mos më thuaj: Natën e mirë!...

Brahim Avdyli: Urat e veprimit në mes të mërgatës e atdheut

Në një çast të shkurtër të ditëve të ngjeshura me të gjitha gjërat momentale të relacionit kombëtar e ndërkombëtar, me të cilat jam i ballafaquar, miku im i veçantë, prej atdheut tim shpirtëror, Ismet Krasniqi-Lala, jo vetëm se më ftoi në mesin tuaj në këtë promovim...
Newsletter