Katerina Stylianos: Shqipërinë e kam në zemër
| E Hene, 20.03.2017, 07:35 PM |

SHQIPERINE  E  KAM  NE  ZEMER

"-Sa isha e vogel ,kur me shetitje pas dore dhe kur me vije ne gjumë me tregoje perralla dhe refenja ,si te verteta ,dhe une nuk te lija rehat te ngacmoja duke te pyetur si kureshtare e palodhur.Nuk e dija se ato qene pjese e subjekteve te krijimatrise tuaj letarare.

Dhe tani qe une u rita ,kur ti na tregon historira e kujtime,me mbresa interesante,nga jeta juaj gjysem shekullore ne Shqiperi kur ishe mesuae apo ushtar,u nderruan rolet ,pozicionet,tani me pyet ti me shume,duke me marre mendime,pa ditur une,duke qene  si nje lexonjese e shkrimeve te tua.

Kehtu qe une u bera indirekte konsulente e shkrimve tuaja reale letrare dhe pa dashur ,konsulente e librave te tua.Megjithate mua me shkonte ndermend, se ti ato mund ti beje liber,dhe ashtu ndodhi.

Supriza me e madhe e jetes time,ishte lajmi i botimit te vepres tuaj letare, te permbledhur ne tre libra,"PRELUD KRENARIE-mozaik letrar",me vendosjen  ne kopertinen e librit,emrin tim ,Konsulente letrare.Te falenderoj  shume, shume  shume,pa mase  per kete vlersime e nder.Jemi kernar me JU.

Ti je per mua gjyshi dhe shkrimtari me i mire ne Botë.Shkrimet e tua  me kane inspiruar  dhe me frymezojne ne krijimet  e mija letare ne shkollë,dhe per kete te  vleresoj e te admiroj.

Te duam shume ,I LOVE YOU so much,gjyshi im i mire dhe i shtrenjtë. E kam vizituar disa herë Shqiperinë,me vihet shpesh,me pelqen Tirana ,wonderfull citi,Korça--një Parisi i vogel,dhe Devolli me Vishocicën e bukur,vendlindja e Mamit tim Dëshira ish Mesuese ne Shqiperi,por librat e gjyshit tim,Luan Kalana, ma ka kana shtuar interesin per te njohur me shume ,vendin e shqiponjave.U rita me fjlet  tua,me trgimet,me librat shqip.Ju me mesuat te flas gjuhen e bukur shqipe.Shqiperina eshte idhuli I'm ,ate  e kam ne zemer !

Mbesa juaj,

Katerina Stylianos

konsulente letare e librit

"PRELUD  KRENARIE-mozaik letrar",Luan Kalana

* **

"-I grew up with your stories and lessons !

Dear Gjyshi,

Since I was a baby, you gave me the gift of speaking Albanian, you held my hand as I learned to walk, and also told me your legendary bedtime stories. I never wanted to fall asleep because they were always so detailed and enveloping, and always asked you a hundred times for one more story, not knowing that they were real events that eventually became part of your books.

Now as I have grown some since then, when you tell us the classically interesting stories dating back from when you lived in Albania and were a teacher or solider, the roles somehow switched. Instead of me asking you for explanations, you asked me for my opinions about your compositions and writings, without knowing that they actually would all become parts of your books.

The news of your third book "PRELUD KRENARIE-mozaik letrar" came to me with great surprise, and finding my name inside the book written under literary consultant was incredibly surprising and an honor.

In my opinion, you are the greatest writer and grandfather in the entire world, who inspires me not only in my own writings and schoolwork but also are an amazing role model whom I admire and value immensely. I am soo proud to be your granddaughter and am lucky to have you as my grandfather!!

I love you soo very much, my irreplaceable and amazing grandpa!

Your Granddaughter,

Katerina Stylianos

Palm Harbor,FL 2017(Vota: 2 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: