Martin Camaj: Larg atyne që flasin si unë
| E Shtune, 18.03.2017, 10:11 AM |

Nga Fritz RADOVANI:  U BANE  25  VJET...

 

VAZHDOJ  ME  PA  YLLIN  SHQIPTAR  !

 

MARTIN  CAMAJ  (21 KORRIK 1925 – 12 MARS 1992)

 

LARG ATYNE QË FLASIN SI UNË

 

Fishkllim ere ndër shelqe të ngrime

me ujna prrojesh

veshtoj, te zanafillja, truemje

se si i falen dreqit shpirt e korp,

bé të forta

mbi gúr qiell e dhé.

 

Jam larg atyne që flasin si unë

sa hana që bie prej rrezje në rreze

e pi qumësht n’ vedra lanun jashtë

për me vu mazë.

 

Hutini i shkambit n’ agim

dhe guri n’ ujë përpijnë tingullin

e kuvendit të keq: n’ agim

njeriu bekon diellin si unë!

 

Shenim nga F. RADOVANI: Asht marrë nga Libri  M. CAMAJ “Poezi”, 1991, fq. 90. Münchem.

Melbourne, 12 Mars 2017.(Vota: 3 . Mesatare: 3.5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: