Gjon Keka: Faksimila e Gjergj Kastriotit, 1459
| E Diel, 12.03.2017, 12:05 PM |

FAKSIMILA E GJERGJ KASTRIOTIT E VITIT 1459

Gjatë hulumtimeve rastësisht e gjeta edhe këtë faksimile të Gjergj Kastriotit e vitit 1459,ku fletë për bashkëpunimin dhe lidhjen e ngushtë në mes tij dhe fisnikëve të Dubrovnikut ,në letër poashtu përmendet edhe emri i diplomatit dhe humanistit të shquar Pal Gazull që ishte i dërguar i Gjergj Kastriotit dhe shtetit të Arbërit në Raguzë, si dhe për pranimin e mbështetjes nga Dubrovniku prej 500 ari dukatësh.

Kjo faksimile gjendet në arkivën e Vjenës dhe të Dubrovnikut, ndërsa letrën me përkthim të plotë do ta botoj në librin e radhës që kam në dorshkrim për Gjergj Kastriotin.GJON KEKA

(Vota: 4 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: