Bedri Tahiri: Sqarim
| E Diel, 22.01.2017, 11:37 AM |

Bedri TAHIRI

Në vend të reagimit:

SQARIM

Në rrjetet sociale dhe në disa portale gazetash, ndër to edhe në “Bota Sot”, po qarkullon një video, e ashtuquajtur “e rrallë” , ku është bërë një ngatërrim perfid, që nuk i bën mirë askujt, se, kinse Adem Jashari dhe Ibrahim Rugova morën pjesë në përurimin e shtatores së Azem Galicës në vitin 1990!

Meqë, atëbotë, unë isha në krye të atij organizimi historik, për hir të së vërtetës, e pashë të udhës të jap këtë sqarim për opinionin e gjerë:

Tubimi madhështor i Galicës, i mbajtur më 25 korrik 1990, ku morën pjesë mbi dhjetëmijë veta, me ç’rast u bë zbulimi i Pllakës përkujtimore për kryeheroin (jo shtatores) Azem Bejtë Galica. Krahas shumë e shumë veprimtarëve të tjerë, ishte edhe Grupi i Prekazit, udhëhequr nga sypatremburi Adem Jashari. Mirëpo, në atë tubim, nuk ishte Ibrahim Rugova. Këtë e dinë të gjithë pjesëmarrësit e asaj ngjarjeje, në të cilën ndërhyri edhe policia serbe. Këtë më së miri e dëshmojnë edhe inçizimet, si ai i Hamit Halilit nga Dubofci dhe veçan inçizimi profesional i Adnan Merovcit dhe libri i tij “Një hap me Rugovën”, botuar më 2012.(Vota: 0)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: