Saturday, 20.10.2018, 06:16 PM (GMT+1)

Lutfi Alia: Kongresi X i Pneumologjisë shqiptaro-kosovare

Më 5 – 6 tetor 2018, në qytetin e Pejes në Kosovë, zhvilloi punimet Kongresi X i Pneumologjisë, aktivitet shkencor i përbashkët i Shoqatës të Pneumologëve të Shqipërisë dhe i Shoqatës të Pneumologëve të Kosovës...

Nuhi Veselaj: Injorimi i gjuhës shqipe (7)

Siç e kemi cekur në fillim të këtij punimi, deri sa ishim duke kërkuar në internet material rreth emërtimit të vendbanimeve të Kosovën, rastësisht m’u shfaq vepra e z. Mirceta Vemic, Etnicka karta dela Stare Srbije, botim i SANU-s  (2005), hartuar sipas udhëpërshkrimit ...

Nikë Gashaj: Shqiptarët të pa fat me udhëheqësit

Në Konferencën e Paqes në Parisë 1919-1920, Greqinë e kanë përfaqësuar presidenti Venizelos dhe miku i tij i afërm Politis. Venizelos ka sjellur përparësi për Greqinë, në krahasim me  Shqipërinë, e cila jo vetëm që nuk e kishte një  përfaqësues të tillë, të...

Gani Mehmetaj: Bisedimet Dardani-Serbi duhet t’i udhëheq Uashingtoni

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe NATO duhej t’u prinin nga fillimi bisedimeve të Dardanisë me Serbinë, nëse kishte nevojë për bisedime të këtilla. ShBA-të e BE-ja nuk është dashur të lejojnë cirkun e vajtje-ardhjeve maratonike në mes të Prishtinës e Beogradit...

Tefik Selimi: Intervistë me Bilall Maliqin, shkrimtar nga Presheva

Quhet: Bilall Maliqi, shkrimtar nga Presheva. Ky krijues i dalluar i pendës, gjer më tani ka botuar njëzetë e nëntë vepra të zhanreve të ndryshme letrare, duke filluar në poezi për të rritur, për fëmijë, prozë për fëmijë, aforizma, libër publicistik dhe me vështrime letrare...

Atdhe Geci: Rilindja e Shtetit të Çamërisë

Të nderuar shkrimtarë dhe bashkëveprimtarë të çështjes kombëtare çame. I nderuar president i Republikës së Çamërisë z. Festim Lato!I nderuar kryeministër i Republikës së Çamërisë z. Ali Aliu! Të nderuara media!...

Jusuf Zenunaj: Si treg u bë Kuvendi

Në jug faldet deti,në veri bjeshka e mali,po heshte, o popull,lumë e liqe do t'i falin !Deri kur në mjegull,dhelpra ta vjel rrushin,ti hesht nën pjergull?!Me duar në xhepaerdhi në Kuvend deputeti,formulën e tê pasuritnë mesin e kolegëve e gjeti...

Viron Kona: Mos ec mbrapsht

Mos ec mbrapsht, o miku im,se pushteti s`është lojë fëmijësh,të ecësh mbrapsht padashur bie,në fundin e thepisur të greminës. Mos ec mbrapsht, o miku im,se rreth teje do të lëvrijnë zvarranikë,do të tërheqin n`punët e tyre të pista,do të përzihesh në llum me ndyrësitë...
Newsletter