Monday, 22.10.2018, 12:59 AM (GMT+1)

Ymer Keta: Në vendin e rrënjëve tona

Në vijim të udhëtimeve ndër vite, një nga piksynimet e mia për ketë vjeshtë ishin Bjeshkët e Namuna(Alpet Shqiptare), pasi këto dy dekadat e fundit  kam bërë disa udhëtime në teritoret e Shqipënisë Etnike...

Frank Shkreli: Çka po ndodh me Valdanosin e Ulqinit?

Gjiri i Valdanosit shtrihet në një largësi prej 4 miljesh nautike në veri-perëndim të qytetit të Ulqinit midis Mavrianit dhe Mendrës, në formë patkoi të ngushtë.  Është me të vërtetë një bukuri e natyrës.  Ullishta e Ulqinit që gjendet në afërsi të Valdanosit,  thuhet se ka rreth ...

Viron Kona: Statuja e bardhë

Në maj të vitit 2011, ndodhesha i ftuar në qytetin Boras të Suedisë, në një ceremoni përuruese të  libri tim për fëmijë “Eh, more Bubulino!” (Men kära Bubulino!) të përkthyer në gjuhën suedeze. Në kujdesin e poetit, gazetarit dhe përkthyesit të njohur Sokol Demaku dhe të drejtorit të shkollës “Fjardingskolan” Per Kettisen...

Mehmetali Rexhepi: Gnoma eseistike

Libri i Prend Ndue Buzhalës “NË HERODIUMIN MODERN”, botuar nga Shtëpia botuese Rozafa, në Prishtinë, më 2018; brenda pesëdhjetë esesh është dendësuar me një sërë margaritarësh eseistikë, lirikë, refleksesh me pikënisje nga akti i leximit, si njëri nga aktet e hyrjes në botën e librit...

Hazir Mehmeti: Dr.Eqrem Zenelaj, veprat e tij një Akademi në vete

Albumi historik kombëtar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” botim me vlera të veçanta. Argumente nga njëzet arkivat e njohura të Europës në mbi dymijë dokument, portrete, gravura.  50 mirënjohje nga Arkivat e Institucionet vendesh të ndryshme.  Çuditërisht nuk e hasa emrin...

Fahri Xharra: Troja e vërtetë është në Shkodër

Eshtë shumë e çuditshme se si serbët kanë fakte dhe kanë guxim të shkruajnë ato gjëra historike, që ne as që kemi guxuar t`i përmendim deri më sot. Ne, jo vetëm që nuk kemi guxim por e dhe nuk dimë , edhe nuk na intereson që të zbardhim atë që për ne është thelbësore...

Aleko Likaj: Buqetë me lule të freskëta

Nuk kishim folur kurrë, edhe pse shiheshim disa herë në ditë, përballë pallatit tim te pijetorja në kryqëzim të rrugëve që lidhte qytetin tonë me tri qendra të tjera banimi. Nuk i dija as edhe emrin, por e kisha kuptuar se do të ishte një nga punëtorët e ndërmarrjes së ...

Besim Xhelili: Një e shtunë letrare në Kapfenberg të Austrisë

Krijuesit shqiptarë në Austri, dita-ditës po hapin shtigje të reja bashkëpunimi me krijuesit austriakë dhe të nacionaliteteve të tjera që gravitojnë në këtë shtet alpik. Kjo është një metodë e mirë e krahasimit dhe matjes së nivelit të krijimtarisë, duke ndërmjetësuar...

Dëfrim Cani: Avni Ponari,njeriu i punëve të mira

Duke ju siguruar se vlerësimet për një njeri si Avni Ponari, nuk vijnë nga këmbëngulja publicitare apo njohja që, njëri apo tjetri ka me këtë personazh publik, po nga marrëdhënia që Ponari dhe njerëzit e dimensionit të tij kanë me shoqërinë shqiptare, brenda dhe jashtë...

Murat Gecaj: Takimi i parë me miken poete, Elko Qeparoi

Edhe pse ka shumë vjet që Elko Qeparoi (Eleonora K. Gjoka) është larguar nga vendlindja e Shqipëriia dhe jetojnë familjarisht në Nju Jork, ajo është kurdoherë me mendje e zemër në Atdhe. Këtë gjë e dwshmon, jo vetëm se vjen me familjarë të saj këtu, herë pas here...
Newsletter