Wednesday, 17.10.2018, 03:56 PM (GMT+1)

Xhelal Zejneli: Maqedonia dhe proceset integruese

Zgjidhja e kontestit të emrit midis Shkupit dhe Athinës është një çështje e vonuar. Rrjedhimisht, edhe integrimi i Maqedonisë në Aleancën Veri-Atlantike është një punë e vonuar. Mbase do të ishte dashur që Maqedonia të ishte pranuar në NATO me emrin IRJM...

Tefik Selimi: Avni Behluli, një piktor me talent të fortë krijues

Ditë më parë, në Galerinë e Ministrisë së  Kulturës, në Prishtinë, piktori gjilanas, Avni Behluli, ka hapur një ekspozitën personale me punime arti nga opusi i tij artistik. Ekspozita në fjalë e piktorit gjilanas është pritur dhe është vlerësuar si ngjarje e shënuar për ...

Veli Haklaj: Veteranët e Pavarësisë

Në vitet 2005 - 2006, duke konsultuar dokumente arkivore në Arkivin Qendror të Shtetit, për projekte që i kam përfunduar ose i kam në proces, u njoha me një nga dosjet e fondit arkivor për kremtimin e 25 - vjetorit të pavarësisë. Informacionet me shumë...

Ndue Dedaj: Përkujtesa, si një borxh ndaj bijve të historisë

Nuk është se nuk zhvillohen veprimtari përkujtimore, por problemi është se kush përkujtohet dhe kush përkujton. Nëse kemi disa figura madhore të kombit për të cilët përfshihemi të gjithë, njerëz dhe institucione, siç është kremtimi këtë vit i 550-vjetorit të vdekjes së ...

Dedë Preqi: Kosova ecën gjithnjë nëpër një urë!

Do na mbetët pa përgjigje pyetja: çfarë lloj pushteti do të ketë Kosova, që nuk po ia arrinë dhe nuk po mbërrinë askund?Nuk është fjala për shtetin, pasi kjo është diçka historike dhe do të mbetët i përjetshëm, por për formën e pushtetit dhe realizimin e ...

Fotaq Andrea: Sekretet e vulës sekrete të Skënderbeut... e më tej

E nisim këtë shkrim me një episod të bukur gjatë takimit tonë me grupin e veteranëve frankofonë shqiptarë në Strasburg, prill 1998, ardhur në kryeqytetin europian në kuadrin e veprimtarive të Frankofonisë shqiptare për të vizituar Alzasën dhe institucionet ...

Kalosh Çeliku: Çuku, një derr i pakënaqur me 'din e iman'

Çukun e njeh i gjithë populli shqiptar duke pëllitur me vite në grazhd për një torbë taxhi me bishtin mbi shpinë e kërpesh kanapi lidhur nyje përqafe me vite, i dalldisur me të katra livadheve me samar mbi shpinë. Herë pas here edhe ka dalë të pëllasë me vite nëpër mjetet ...
Newsletter