Zeqir Lushaj: Më frymëzon Fan Noli
| E Enjte, 13.03.2014, 08:58 PM |

Më 13 Mars 1965 vdiq Fan Noli

MË FRYMËZON FAN NOLI

Nga Zeqir Lushaj

 

Tek lodhem në tejskaj,

Dhe mallkoj veten,

Shpesh herë,

Une i gjori,

…Dikush,

Më flet rreptë:

– Qëndro he burr!

Për dy dollarë në ditë,

Ka punue edhe Fan Noli…!

 

…!

E marr me mend,

Viganin e Kolonjës,

Në punët e rëndomta të Amerikës,

Dhe, në atë pak kohë të lirë,

Nëpër kisha,

Duke ngritur në Shqip,

Një Meshë!

Më shumë

Për Kombin,

Se për punët e Fesë!!

----------------

-Nga libri ”Vdekja e varreve” faqe 46-47-(Vota: 63 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: