Krist Gjinaj: Një përgjigje e vonuar (VI)
| E Hene, 20.08.2012, 05:01 PM |

Një përgjigje e vonuar (VI)

Rrethë temes ”E ardhmja e rinisë muslimane në një botë të globalizuar” të autorit Ajni Sinani.

Nga Krist Gjinaj

E THASHE edhe tjater herë: per mua, fara me e ndyrë e Shqiperisë janë muhaxhirët.  Muhaxhirë u thomi atyre muhamedanve që, duke lënë vendin e tyre, erthnë të zënë vent në Shqipëri.  Ka muhaxhirë nga Bosnja, nga Serbia, edhe disa Shqipëtarë nga Podgorica edhe nga Ulqini.

Të qè se këta Shqiptarë të kishin ardhur ndër né per mall te Shqipërisë, fort bukur.  Po jo! Ata erthnë se i mori malli i minareve.  Shqipërinë e shesin per një pesëshe, e veç nukë duan të rrojnë nënë “kaaurrin”. Se të kishin ardhur per mall të Shqipërisë, duhej t’ishin kombëtarë të nxehtë e miq të parë me né që luftojmë kunder të gjithve per të mbajtur lart flamurin e kombësisë.  Po, jo! Ata vijnë të bëhen spijunë të Qeverisë.  Tradhëtojnë, hedhin në burg Shqipëtarë, tallen me vendin tonë.  Edhe bukën tonë hanë, edhe na lëshojnë…. balten e tyre permi mesalle!Të kishin pakë ment Shqipëtarët, nukë këmbejnë as një fjalë me këta zgjebët.  Të mos ish kombi shqipëtarë një komb i poshter e i ndyrë, i dergojin muhaxhirët n’Anadoll, me një shkelm prapa! (Faik Bèj Konitza-Muhaxhiret!)

Shqiptaret e vertet nuk pajtohen të jetojnë me kulturen arabe që imponohet nga mesimet islame. Për pesë shekuj,  e din shqiptaret se cka ka hjekur lëkura e tyre nga sundimi islamo-arab,   e dijnë shqiptaret se kan qenë të izoluarë nga mbarë bota dhe vendet Evropjane dhe për ketë,  shqiptaret  nuk duhet të thirren ne një bashkjetes me tiparet arabe,  nuk duhet të thirren në tolerancë arabe dhe assesi në një mitologji të imponuar nga hoxhallaret e shitur.

Miti se shqiptaret bashkjetuan me turqit dhe ishin ne pozita të lakmueshme e ka zanafillen që nga koha e Rilindjes shqiptare,  pra kur shqiptari filloj të Ri-lind si shqiptar e të zgjohet nga gjumi për të miren e vendit dhe të popllit të vetë. Por,  edhe zgjuarja nga gjumi nuk ishte total kombetare por ishte veq sa për të levizurë nga vendi,  ishte që të punohet me shumë për vetdijsim të shqiptarit në anen kombetare,  edhe pse,  ky vetdijesim edhe sot ka mbetur i pa permbushurë dhe i papërkryer.

Së pari,  këtij miti i prini që nga fillimi Sami Frasheri i cili  nder të tjera shkruan:

" Shqipëria në kohët e Tyrqet u bë m’e pasurë e m’e begatë se kudo; se Shqipëtarëtë syleshin bashkë me Tyrqitë nëpër gjith’ anët e botës edhe këtheheshinë ngarkuarë me ar e me ergjënt,  me armë të vjejtura e me kuaj të bukurë t’Arabisë,  t’Egjyptësë,  të Qyrdistanit,  t’Ungrisë etj.  Me të qenë më trima e më të zottë se Tyrqitë,  shkonin edhe nëpër më të mëdhenjt e më të nderçmit vende e kishin më teprë nder se ata vetë Tyrqitë (Frashëri,  1999: 21).

Por,  me këto thanje,  nuk mund të pajtohet aspak historia e as historianet shqiptar e as une,  sepse,  shqiptaret ishin të obliguarë të kryejn sherbimin ushtarak nen sundimin osman dhe ishin nen vasalitet të  pernadoris osmane,  dhe nuk kishte të bejë aspak se shqiptaret gëzonin të drejten e vetë personale por shkurt ishin sherbetor dhe rob të sundimit osman. Mirpo,  ky mit i tillë se shqiptaret janë turq e jo shqiptar i përshtatej cdo here fqinjeve sepse toka e shqiptarit thirrej "Turqia e vogel "  dhe popllit shqiptar i mohohej cdo e drejt për liri dhe vetvendosje ose shkeputje nga sundimi osman. Edhe pse,  kleri musliman dhe shumë  musliman të tjerë,  nuk ishin për shkeputje të shqiptarve nga sundimi osmano-islam dhe ishin me shumë krenar të trhirren turq sesa shqiptar dhe deri vonë perdorej fjala Turk Elhamdyrilah.

Këto tipare kan qenë largë e shumë largë nga katoliket shqiptarë,  edhe pse,  feja katolike ishte ndaluar totalishtë nga sundimi osman,  dhe prifterinjet rrjepeshin të gjallë per predikim feje,  ata së bashku me popllin trim katolik,  nuk e ndalen rrugen dhe punen që të lirohen nga zgjedha turke.

Fal faktit se kleri katolik ishte ne krye të mbrojtjes se identitetit shqiptar dhe lidheshmeria e klerit me boten e Perendimit,  ndikoj sadopak që të vertetohet se  toka shqiptare është e mbushur me vorre e me kryqa të shqiptarve të cilet,  nder shekuj, kishin flijuar jeten për token e tyre,  e sikur të mos kishte kryqe e vorreza të vjetra shqiptare,  atehere do të perputhej totalisht se shqiptaret janë turq të vegjel dhe ardhacak ne tokat e huja. Për fat të keq,  mitologjia e vjeter vazhdon edhe sot të flitet edhe të shkruhet nga anti-shqiptaret dhe proturqit  si ky me poshtë:

Nder të tjera,  i prirë nga ideologjia turko-arabo-islame,  Ajni Sinani shkruan si më poshtë:

"Prandaj periudhën 500 vjeçare kur populli ynë ka pranuar Islamin me shumicë na paraqesin si periudhë të errët dhe të imponimit të fesë nga turqit.  Të parët tanë që u bën musliman përshkruhen si tradhtarë që tradhtuan fenë e të parëve dhe ia kthyen shpinën civilizimit perëndimor.  Madje shumë zëra të çjerrë bëjnë thirrje për kthimin në ‘fenë e të parëve’.  Kështu,  stërgjyshërit tanë të urtë e inteligjent na paraqiten si njerëz frikacakë e pa personalitet.  Akti i pranimit të Islamit nga ana e tyre,  sipas këtij pretendimi të mbrapshtë,  shihet si veprim jo i mençur e i shëmtuar dhe përshkruhet si pasojë e frikës dhe interesit! "

Nese lexojmë me kujdes shkrimin e autorit të lartcekur,  e kuptojm fare mirë se ai shkruan se feja islame është imponuar nga turiqt,  e kjo flet kjart se është imponuarë.

Por cka do të thotë të i imponosh dikuj fen ose dicka tjeter ??

Bazuar ne të gjitha të dhenat,  imponimi zakonisht kryhet me anë të dhunes,  qoftë ajo nga ana fizike,  psiqike,  ekonomike ose sociale. Të i imponosh dikuj dicka nuk do të thotë se i ke imponuarë me anë të bindjes ose vullnetit paqesor,  sepse menyra e anes paqesore është bindja ose sqarimi ose spjegimi,  ndersa imponimi flet vetë. ,  se kjo metodë është llojit shtypes dhe agresiv ashtu si ishin imponimet edhe ne sitemin komunist e që ishin të perdorura me mjete dhe forca të ndryshme c´njerzore. Këtu nuk kemi të bejmë me frigacak ose me trima,  por kemi të bejmë me fundin e rezistences nga ana e kryqfamiljarit ose nga ana e mbarë shoqeris se atehershme. Trupi i njeriut nuk është edhe aq i fortë që të i reziston torturave fizike por as mendja e njeriut nuk ka aq forcë psiqike që të i përballon turturave psiqike,  ndersa shtypja ekonomike  nuk ka forcë të i reziston urisë dhe kërkeses familjare për mbijetes . Të paret tanë që dikur ishin konvertuarë me dhunë në islam,  ata nuk u konvertuan tersihtë por mbeten fshehurazi besnik dhe mbrojtes të fes se të parve, pra des së krishter. Pas vdekjes së tyre sigurishtë që amaneti i tyre u harrua ose pasardhesit nuk ishin aq të fortë sikur i pari i tyre dhe mbeten as të krishter e as musliman. Nuk ka mundesi që ata të kishin qenë musliman nga vetë deshira,  por trashegimia e friges dhe trashegimia e mbijeteses mbeten të trasheguara 500 vjet nga dita në ditë. Akoma pleqet neper tokat shqiptare i numerojn të paret e tyre deri te emri i krishter. Shembja e kishave shqiptare dhe ndertimi i xhamive ishte një vrull i madhë i ndermmarun nga perandoria osmane,  e sidomos i kishave katolike shqiptare ku mbi themelin e kishave edhe sot janë të ndertuara xhamit e që bertet zani i hoxhes për një kushtrim dhe fitore mbi kryqin e shqiptarve. Të tillet të cilet nuk e rujten amanetin e të parve të tyre që të mos e braktisin fen e krishter,  fen e të parve,  të tillet janë tradhetarë dhe të tillë edhe do të mbeten e duhet edhe të mbeten u pelqej apo jo,  dhe në fakt,  ai që mohon të kaluaren e vetë,  të parin e vetë,  se dij se si ka mundesi i tilli të thotë se është shqiptarë !!

Por,  mbi mitologjit e bashkjeteses me tyruqit,  tash është ne skene edhe mitologjia e bashkjeteses fetare dhe tolerances fetare. Kjo mitologji e sotme,  nuk është asgjë tjeter veqse të i hidhet pluhur syve shqiptarve dhe botes së jashtme,  kur në fakt,  toleranca fetare nuk është ashtu si duhet të jetë,  pra shkurt,  nuk ka tolerancë fetare perpos  asaj që ka mbetur një shprehje e tillë.  Toleranca fetare do të thotë të mos tentosh të dominosh mbi tjetrin,  pra mbi shqiptarin e krishter që derdhi gjakun dhe mbijetoj vetem për të i treguar botes se nuk jemi turq të vegjel e nuk jemi musliman por jemi shqiptar,  nuk jemi arshacak ne token tonë por jemi flijuar që kjo tokë të e ruan identitetin kulturorë e kombetarë e ky identitet lidhet konkretisht me krishterimin shqiptar sepse krishterimi nuk shkrin popujt nga kombi ne fe por i len të drejten kombtare dhe të drejten fetare,  ndersa islami është fare ndryshe që tashme e kemi të kjart fare mirë ose kemi edhe të dhenat e fundit se me islamin,  shqiptari nuk do të gezonte aspak perkrahje e as lirin që e ka sot,  edhe pse liria është keqperdorurë dhe po keqperdoret për qellime islame dhe asimilime të shqiptarve ne fe e jo në komb,  cka do të thotë se me shumë paska qenë qellimi per islam sesa per komb,  edhepse,  ata që ran e u vranë luftuan per liri por tash janë të tradhtuarë nga sjelljet e muslimanve shqiptarë,  e kjo do të thotë se del ne shesh se kush qenka këtu tradhetarë,  i krishteri shqiptar apo muslimani shqiptarë. Në kohen e sundimit të fundit,  shqiptaret e Kosoves nuk kishin asgjë kunder që ne levizjet kombetare ishin prifterinjet katolik,  nuk kishte hoxhë që i ndegjohej kund zani jashta Kosoves,  por ishin priftat si me heret ne histori,  ishin ata që barren e mbanin mbi vete, ishte i ndjeri dr Rugova që lidhi kontakte me Papen për mbrojtjen e shqiptarve,  për futjen e shqiptarve ne mbrojtje të krishterve Amerikan dhe Evropjan,  ishte zëri i Nenes Tereze që me fene e Krishitit kërkoi edhe nga ish kryetari Klinton që shqiptaret të mbrohen nga pushtusi dhe shtypsi serb . Ku ishin hoxhallaret,  ku shkuan ata,  kujt iu drejtuan ??!! Askuj,  sepse zani i tyne shkon vetem deri ne Arabi mu te bashkpuntoret e sllaveve e askund ma larg,  ose deri ne Turqi e cila nuk levizte gishtin për mbrojtjen e shqiptarve. Por,  mbasë lirimit të Kosoves,  atehere me financat nga terrorista islamik dhe Al Qaida,  hoxhallaret u versulen dhe dolen ne krye të vendit sikur gjeli ne plehra që vetem zhurma i ndihet ndersa puna si shifet. Ndertimi i xhamive u bë sikur të ishin mbjellje të këpurdhave,  edhe pse,  asnjë shqiptar i besimit të krishter nuk u ngrit kunder ketyre ndertimeve,  a thua se mos mendon dikush se u friguan ??. Mbi të gjitha këto qudira islame,  shqiptari i krishter heshti e heshti edhe ps eheshtjes i ka ardhur fudnit e sot,  duhet të dihet,  se ai qe nuk flet për mbrojtjen e kultures shqiptare që është një kulturë e krishter perendimore,  ai do të mbetet tradhetarë dhe do të mallkohet nga pasardhesit e tij brez pas brezi. Koha e heshtjes duhet të merë fund,  sepse,  po shifet kjart se ne trojet tona po veprohet sikur të ishin ato të shkreta dhe po veprohet sikur kjo tokë të ishte  ne zemren e botes islame e jo të botes së qyteruar të krishterë.

Me një vetbesim të ulet dhe një ideologji të erretë. Ajni Sinani shkruan:

"Por,  fatmirësisht,  kohëve të fundit gjejmë shkrime dhe studime që tregojnë se Islami është një prej elementeve njëjtësuese të popullit tonë dhe se ai ka mbrojtur identitetin dhe nderin e tij.  Këto studime janë arma më e shkëlqyer kundër tendencës për të treguar historinë tonë në dritën e disa strukturave mitologjike dhe ‘të fesë së të parëve’! Ato po i kundërvihen gjithë atyre shtrembërimeve dhe falsifikimeve,  që me dashje apo pa dashje,  si rrjedhojë e cektësisë apo injorancës,  kanë qenë në fuqi në shkencën tonë për dekada dhe të cilat ende janë të vlefshme.  "

Deri me sot,  asnjë studim dhe asnjë e  dhenë nuk ka deshmuar shkrime të tilla ashtu si i shkruan autori me lartë.

Shtremberimet janë pjesë e grupeve islame - antikombetare të cilat kan për qellim shfarosjen e historis dhe të kultures së pasur shqiptare e sidomos të asaj të krishter. I kot është mundi i juaj që të shtremberoni historin dhe të mohoni të paret e juaj ( kuprohet per ata që janë shqiptar),  sado që të mudnohi,  ne cdo enciklopedi boterore shkruan se shqiptaret ishin të krishter para ardhjes se osmanve ne tokat tona,  e mos athua se edhe këto enciklopedi paskan qenë nen ndikimin komunist -simbas jush ??!!

. Autori Sinani duhet të e din fare mirë se islami nuk mbron interesa kombetare por fetare. Islami urren besimet e tjera fetare,  islami është pushtet e fe e shtet ne veti,  sepse kështu  udhezohet edhe  në Kuran por edhe ne ideologjin totalitare islame.

5:51.  O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë,  e as të krishterët.  Ata janë miq të njëri-tjetrit.  E kush prej jush i miqëson ata,  ai është prej tyre.  Vërtet All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqar.

Në urdheres e tillë deshmon se në fakt,  islami nuk ka mborjtur kurrë interesin kombetar përpos interesit të vetë islam . Krishterimi dhe kleri katolik tek shqiptaret ka qenë rrezisten për të gjithë shqiptaret pa dallim feje, ndersa shumica e përkatsis islame e mohonin dhe e luftonin edhe alfabetin latin dhe kërkonin që gjuha shqipe të shkruhet me shkronja arabe apo turke. Edhe nga deklarat e tjera,  përpos Kuranit,  lexojmë se në fakt,  isami nuk përfaqeson kombe por vetem vetveten. Për të analizuarë me mirë dhe më hollsisht,  duhet që Ajni Sinani të e kupton se tek shqiptaret katolik,  ne nuk kemi rraca të tjera që janë katolik përpos atyre të gjakut të paster që është shqiptare,  nuk ka as egjiptian,  as ashkali e as rom që është i besimit katolik nder shqiptarë,  ndersa në islam të tillë ka mjaftë,  cka do të thotë se jo vetem kulturen por edhe gjenin e shqiptaris e ka mbrojtur vetem krishterimi dhe askush tjeter.

Krishterimi tek shqiptaret kërkon të jetë në Evropë,  ne boten e demokratizuarë dhe në boten e lirë,  ndersa sjelljet e grupeve muslimane dhe të vetë Bashkesive islame deshmojnë se me qellim punojnë që tokat shqiptare të mos jenë pjesë e Evropes duke u lidhur sa me shumë me vendet islame,  duke ndertuar xhamia per imazhin islam,  sepse urdheresa islame nuk pranon demokraci,  nuk pranon e nuk lejon liri e nuk njef ligj tjeter përpos ligjit Sheriatik që buron nga urdheresat islame.

«Islami është fe dhe shtet,  besim (akide) dhe ligj,  adhurim dhe udhëheqësi,  mus’haf dhe shpatë,  namaz dhe xhihad,  pa kurrfarë pjestimi dhe ndarjeje.  Ky është Islami,  i cili nuk pranon assesi një ndarje të tillë mes asaj që quhet fe dhe asaj që e quajmë shtet,  dhe se e tërë kjo,  në aspektin islam është fe dhe ligj».  (Jusuf el-Kardavi,  "Pse Islami?"-Tirane 2000,  f.  20)

Me thenje dhe shkrime të tilla si ky më lartë,  duhet të e kupton cdo kush se shpata është pjesa kryesore e islamit dhe mu për ketë fakt,  duhet mirë të e kuptojnë të gjithë se shpata ka lujtur rol të madhë që shqiptaret të konvertohen ne musliman dhe ashtu edhe të mbesin. Êshtë shumë e dhimbeshme historia shqiptare nën sundimin osman,  është e lame me gjakë e plagë e për të i harruar këto të gjitha,  është po islami sot me hoxhallaret dhe bashkpuntoret e tyre që ndikojnë në shperlarjen e trurit tek poplli i sapodalun në liri. I njejti qëllim mundet të barazpeshohet me serbet dhe propaganden e tyre kunder shqiptarve, pra shqiptarve tash i janë dyfishuarë qrmiqet,  edhe nga jashtë por edhe nga brenda. A thua vallë shqiptari duhet të mbetet cdo here ne fushbeteja me armiq,  e asnjë armik nuk është më i mirë se tjetri.

Si dikur kur edhe armiqet e shqiptarve shkruanin kunder nesh,  të njeten gjë e benë edhe një elitë e shitur antishqiptare  së bashku me Ajni Sinanin i cili më poshtë shkruan:

"Megjithatë na mbetet për të punuar në nivele shkencore dhe me kritere të kërkimit shkencor,  duke treguar se vullnetarisht dhe me bindje të plotë kemi pranuar Islamin.  Gjatë pesë shekujve ne ishim ndër popujt më besnikë të shtetit islam osman,  duke treguar mirënjohjen tonë ndaj tyre ngase na shpëtuan nga hegjemonizmi dhe rreziku i fqinjëve tanë dhe se tashmë ne ishim bërë pjesë e pandashme e ummetit islam.  "

Me thenje të tilla,  autori më lartë e deshmon se islami nuk ka asgjë të përbashket me kombin dhe me mbrojtjen e interesit kombetar shqiptar,  edhe pse,  kjo dihet  nga shumë të dhena e jo vetem nga këto të lart shkruara nga Ajni Sinani. Ai edhe e deshmon konkretishtë se në fakt,  ne kuader të islamit,  ishin pjesë e tradhetis kombetar dhe ishin sherbetoret e okupatorit 500 vjeqar,  ishin elita e asimilimit nga kombi ne fe,  ishin elita e ndaleses së egzistuarit si shqiptarë dhe shumë dukurive të tjera dhe s´duhet habitur kur shqiptaret musliman të cilet ishin shkri me shumë ne fe s ekomb,  luftonin nen flaumurin osman dhe bartnin edhe qeleshe (plis) osmane mbi kokë. Restreksionet islame ishin dhe janë aq të imponuara saqe e ndalojnë  besimtarin që të thirret ne komb dhe të jetë pjesë e kombit por ai duhet të jetë vetem musliman,  atehere për cfarë kombi flet ky,  mos vallë per kombin musliman e jo shqiptar. ??!!

“Evropa nuk do ta kish dhënë Vranjën te Serbia dhe Ulqinin te Mali i Zi,  sikur të kish kuptuar që ka një komb shqipëtar të ndryshmë nga të Turkut.  Po u lajthit puna e besës [ndërhyri puna e fesë]”. Duhet pra këtë ndryshim ta çfaqni: 1° duke lënë të përdorurit e fjals “turk” për “musliman” a “muhamedan”; dhe shihni sa të marrë jini: Turku vete ju thërret “musliman”,  ju nuk e përdorni këtë fjalë po thoni “turk”! (Faik bej Konitza')

Edhe serbet,  greket e Maqedonet  humbin shumë energji e punë që të deshmojnë se tokat tona ishin dhe janë të tyre,  por ketë s´do të mund të e benin sikur të mos kishin edhe pasqyren e islamit  ne tokat shqiptare në ditet e sotme. Por,  shovenistet do të mund të e benin sikur toka shqiptare të mos kishin qenë toka ilire dhe toka të krishtera,  sikur ne tokat e krishtera Ilire të mos kishin lindur të krishteret e medhenjë që i dhanë botes shumë nder ta edhe Konstantinin që sot serbet e pervetsojnë ne token e shqiptarve e që ka mbetur tokë serbe.

Edhe sot,  lufta per shurjen e kombit shqiptar vazhdon,  e për ketë arsye duke u lidhur turpshem me islamin,  të tillët mohojn edhe komb edhe integrime Evropjane edhe jeten e botes se demokratizuarë e për ketë,  edhe sot,  tentimet e elites islame janë që kombi shqiptarë të mbetet musliman,  të quhet musliman dhe të vlersohet si musliman,  turk e arab,  si në kohen e sundimit osman.

Edhe pse boterishtë është e njohur se islami nuk e pranon sistemin demokratik të jeteses,  ne vendinm tonë por edhe ne vendet tjera demokratike,  ky sistem shfrytezohet për të miren e tyre e në dem të atyre që janë përfilles të botes së lirë demokratike. Në token tonë,  sistemi demokratik ka filluar të shenderrohet në ligjet Sheriatike dhe prapë të thirret në  demokraci,  cka nenkupton se,  fundamentalizmi islam rritet haptazi dhe financohet haptazi nga terrorizmi islam e askush nuk del para ligkit për ketë financim. Nuk është demokratike dhe aq më pak toleruese që zëri i minares të i prish qetesin cdo qytetari që nuk është perfilles i islamit dhe nuk e praktikon aspak. Heshtja ndaj këtyre dukurive është e madhe,  ndoshta behet dicka në boten mediale por ne realitetin e jetes së perditeshme nuk behet thuja se aspak. Nuk do të thotë se është e palogjike që të dilet në një protestë të hapur kunder këtyre dukurive,  nuk do të thotë se prishet " imazhi i bashkjeteses dhe tolerances " sepse i tilli as nuk egziston,  nuk egziston sepse respektimi ndaj paleve joislame është = 0.

Udhezimet dhe tingellimat nga bota islame janë cdo her e me shumë të quditeshme.

"Islami do të kthehet në Evropë si pushtues dhe fitues. Shtrirja e islamit nga Lindja ne Perendim do të konsiderohet me pushtimin e Romes" (Sheiku Yusuf Qardawi; Chiesa Viva,  Maj 2004)

Kur islamistet ngriten kunder kultures,  figurave kombetare,  ndertimit të Katedrales,  atehere pse jomuslimanet të heshtin e të mos levizin nga vendi. Ndertimi i xhamive e sidomos i xhamis së madhe në Prishtinë nuk është nevojë e besimtarve por vetem një inati për shkak të ndertimit të Katedrales në Prishtinë, e edhe pse ne komunen e Prishtines janë afro 21 xhami e thuja se edhe ato janë totalishtë të zbrazeta. Por,  si e ceka më lartë,  sistemi demokratik shfrytezohet për të e shenderruar atë në sistemin Sheriatik. Kërkesa e Naim Ternaves që të financohet ndertimi i xhamis e cila kushton afro 20 milion euro nuk është një kerkes e nevojshme por vetem një kerkes sa për sy e faqe sepse kjo xhami do të financohet nga rrjeti islemik terroristë dhe nga vetë Turqia.

Lexo këtu për financimin e ridikalizmit islamik në tokat shqiptare .

Shteti është laik dhe i ndarë nga feja dhe nuk ka të drejtë të ndërton objekte kulti me mjete buxhetore.

Se luftohet për një ligjë Sheriat kjo tashme është berë e qartë edhe pse edhe me heret ka qenë e paralajmeruarë.

"Mirëpo,  për të qënë tabloja e qartë duhet sqaruar që demokracia paraqet sundimin e popullit.  Përkundër saj,  Islami është gjykim i All- llahut në Tokë.  Demokracia bën ndarje në mes të politikës dhe fesë; Islami është fe dhe shtet,  ai është sistem shoqëror- ushtarak.  Muslimanëve u ndalohet që demokracinë ta pranojnë si sistem të jetës së vet pa e pranuar sistemin islam të jetës.  Sa i përket atyre "muslimanëve" të cilët e pranojnë demokracinë si sistem të jetës,  për ta Lavdiploti thotë: A thua mos po kërkojnë gjykimin e kohës së injorancës,  po për një popull që bindshëm beson,  a ka gjykim më të mirë se ai i All- llahut? (5: 50) (Salih Kurdi: "Temat islame",  "Drita e jetës",  Gjilan 2000,  f.  55. )

Të dhenat lartë,  janë një këmbanë për të gjithë shqiptaret që të zgjohen nga gjumi dhe të mos bien në intrigat islame  të cilat thirren në emrin e paqes  ndersa në  mbrendesi të tyre kan shtypjen, urrejtjen, shkombtarizimin -të bazuar në urdheresat fetare islame.

Shqiptaret musliman duhet të vetdijsohen dhe të mos lejojnë që dikush të i vllazeroj me muslimanet e tjerë të botes botes,  të mos lejojnë që për shkak të fes muslimane të shendrrohen sikur të ishin arab,  por, të mbrojnë identitetin e tyre dhe të punojnë më shumë për identitetin e tyre, pamvarsisht nese kjo i pelqen apo jo hoxhallrve dhe atyre që janë në krye të punes për zhdukjen totale të ndjenjes kombetare.

Mbase se  tash me sa duket është nevoja për një Rilindje të dytë kombetare.

Rikrishterimi i shqiptarve do të ishte një shpetim për kulturen, ndjenjen, historin dhe përparimin kombetar.(Vota: 19 . Mesatare: 4.5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: