Fatmire Duraku: Gjaku i trëndafilit
| E Marte, 13.03.2012, 07:22 PM |

Autorja tashmë me përvojë, Fatmire Duraku shkruan poezi e prozë për të rritur dhe për fëmijë. Deri më tash ka botuar tri romane, pesë libra me  poezi dhe tri libra me tregime për fëmijë. Libri më i ri me poezi për të rritur “Gjaku i trëndafilit” shquhet për nga laramania tematike, motivet e fuqishme dhe vargjet e ndërtuara dhe të kultivuara estetikisht. Ka në këto vargje sensibilitet  lirik, porosi ekspresive dhe strukturime të mjeshtërisë poetike. Gjuha është e zgjedhur  dhe koncize. Në këtë mënyrë realizohen mesazhe të forta e të goditura  poetike. Dallohen sidomos ato  tekste poetike, të cilat  prekin të kaluarën tonë të largët.(Vota: 112 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: