Lahuta/ Elementët mitikë të veglës muzikore
| E Diel, 20.11.2011, 08:10 PM |

Mbetet një nga veglat më të lashta, po pjesa problematike mbetet prodhimi i tyre se krijohen në kushte familjare

 

Lahuta është një ndër veglat më të lashta muzikore të popullit tonë.

 

“Eposi i Kreshnikëve” tashmë prej një viti është miratuar nga komisioni kombëtar që kjo pasuri shpirtërore të jetë pjesë e UNESCO-s për mbrojte, pasi vitet e fundit kjo dukuri është rrudhur së tepërmi.

 

Pjesa më problematike mbetet prodhimi i lahutave, pasi ato krijohen në kushtet familjare.

 

Në një speciale të përgatitur nga “ABC News” do keni mundësi të mësoni elementët mitikë të lahutës dhe eposit të kreshnikëve...

 (Vota: 1)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: