Sadik Krasniqi: Krijuesit në mërgim - Driton Gashi
| E Diel, 12.12.2010, 08:58 PM |

Krijuesit në mërgim

 

"THIS IS MY LIVE" ALBUM ME KENGE TE BUKURA

 

Albumi i dalë në Gjermani, përmban 15 këngë në gjuhë të ndryshme prej tyre  pesë në shqipe,të interpretuara nga Driton Gashi në orkestrim  të Björn Prenzel.

 

Nga Sadik KRASNIQI

 

Driton Gashi  është një i ri qe  veçohet me  talentin e tij shumdimenzional,ai merret  me gazetari ,krijime letare ,përkthen letërsi,mbledh  dhe selekcionon  muzikë tradicionale shqipe ,

komponon dhe këndon shumë bukur.Të gjitha këto i bën me  me kompetencë te lartë profesionale.Ai këto ditë doli me  albumin e tij të dytë  muzikor me stil dh gjuhë të ndryshme.

   Albumi"This is my live"(Kjo është jeta ime) siç tregon edhe  vetë titulli permban  këngë të ndryshme  që kanë një motiv përafërsisht të ngjashëm ,të jetuarit me artin e muzikes.

    Të jetuarit  me pasionin e të krijuerit të së bukurës estetike.Këtë e motiv e shpreh  edhe vetë Dritoni në shkrimin e tij shoqërues të këtij albumi, i cili ne mes tjerash  thekson:"Janë këto këngë që më kanë përcjell dhe impresionuar gjatë tridhjetë vjetëve të të fundit.Andej vendosa t ´i interpretoj në mënyrën time,ashtu sië thotë i madhi Frank  Sinatra"...I diti it my way"

    Albumi muzikor i dalë  si CD-e përmban 15 këngë në gjuhë  të ndryshme (pesë prej tyre  shqip) të interpretuara    nga  Driton Gashi  të orkestruara nga miku i tij Björn Prenzel.

    Këngët e  interrperetuar në këtë album në gjuhë angleze ,gjermane ,spanjolle ,italiane janë

këngë botërisht të njohura si: Love is the air,Maledetta primavera,Besamo mucho,Ich war noch niemals in New York,My Way,This is my live etje.Pos këtyre këngëve në album janë

përfshirë dhe këngët e bukura shqipe:Poçari,A do të vish,Valsi i lumtur si dhe Rrjedh në këngë dhe ligjërime ,Pranvera me një lule s´vjen:  .Albumi "This is my  live",  sjell  një mbresë të veçantë plot kënaqësi ,emocion dhe përjetim shumë të këndshëm.Shija e përzgjedhjes së këngëve shumë të bukura  e të kënduara aq bukur me  orkestrim të përkryer fascionon  befasueshëm.Intrepretimi i këtyre perlave muzikore nuk është një imitim i thjeshtë   ,por është një kreacion  me një zë  origjinal dhe shumë të ëmbël.Janë këngë të kënduara me plot frymë dhe shpirt të një artisti të  formuar me  shije fine dhe kulturë të lartë profesionale.   Shumllojshmëria gjuhësore e interpretimit ,e bën këtë album të veçantë dhe të kënshëm për dëgjim,vetë Drtiton Gashin si artist shumë dimenzional , modern dhe bashkëkohor.

           Inkorporimi i këngëve  shqipe  në këtë CD-e, tregon dellin etnik të një shqiptari  të emancipuar dhe të kulturuar  shumë mirë familjarisht e institucionalisht,e si  i tillë ,  bën të tëgjohet  të ndjehet dh të duhet e çmohet  si yni që eshtë.

    Bukuria e të kënduarit me një spontanitet sovran tregon per talentin  e këtij të riu dhe  dhuntin që ka i si këgëtar.Zëri prej një timbri blu dhe të shqiptuarit e qartë të tekstit nga ky këgëtar, na pëkujtonë dhe përngjason të madhin  dhe  të paharrueshmin Jusuf Gevalla.

   Ai  trazon rrugën e Jusufit edhe për nga  ndjeshëria,finja , delikatesa dhe mallëngjimi që

atribuon  mërgimtarin.Andaj shpesh  këngët e tyre janë janë balada plot mall dhe nostalgji.Të dëgjuarit e kësaj CD-je bëhet me ëndjen  e të dëgjuarit e një simfonie të  akorduar mrekulluehëm.Kjo vjen  nga orkestrimi shumë i  bukur instrumeneteve muzikore

të kordinuara  aq mirë sa që krijon përshtypjen e të përjetuarit të muzikës  së gjallë.

    Në të ardhmen  dëgjuesit dhe  adhuruesit  e këngëve  dhe muzikës së këtij këgëtari të talentuar presim shumë e shumë , nga se këtë shpresë na e imponon me fillimin tij të shkëlqy-

shëm.Më në fund këtë mbresë për këtë album të bukur dhe për  vetë këtë këngëtar  do ta kishim pëfunduar me thënjen  e Prof.Ramiz Kelmendit që konkludonte  për talentët e mëdhenj:"Mbajeni mend këtë emër" pra DRITON GASHI.(Vota: 7 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: