Prof. Xhavit Dalloshi, mori pjesë në Konferencën Rajonale të – CDU-Së!
| E Shtune, 06.11.2010, 08:06 PM |

Me datën 3.11.2010  u mbajtë Konferenca  Rajonale e –CDU- së  në Republikën e  Nord Vestfalenit (NRW), ku  ishin te pranishëm edhe  Udhehësit me te lartë të kësaj partie !

 

Prof.Xhavit Dalloshi ishte i ftuar që të marrë pjesë  në këtë Konferencë dhe të diskutojë – ishte i ftuar drejtëpërsëdrejti  me ftesë nga  Kancelarja Gjermane -  Merkel - dhe nga  Sekretari Gjeneral i –CDU-së.

 

Konferenca  u mbajtë në sallën  Europa në Qytetin e bukur - Essen.

 

  Konferencë Prof.Xhavit Dalloshi shfrytëzoi rastin që të takohet me shumë udheheqës të kësaj Partie dhe shkëmbeu biseda edhe për situatën Politike në Kosovë !

 

Si gjithmonë Prof.Xhavit Dalloshi i njoftoi Kolegët e tijë Për Situatën Politike në Kosovë. Kolegëve Gjerman i tha se Kosova nuk është multietnike dhe tha se  nuk ka Komb Kosovarë siqë po mundohen të paraqesin disaPolitikanë  karieristë të R.Kosovës !

 

Sërbia ishte që moti e interesuar që të naj ndërrojë emrin e Kombit Tonë!

 

Tashë ja arrijti permes disa Servilëve Shqiptarë !

 

Prof.Xhavit Dalloshi ju tha se ne jemi Shqiptarë dhe do mbesim Shqiptarë!

 

Ai nuk u pajtua as me Flamurin Multietnik të imponuar nga disa karieristë !

 

Kolegëve Gjerman ju ba me dije se në Kosovë jetojnë mbi 95% Shqiptarë ,që në Kohën e Jugosllavisë  po edhe  në kohën e okupimit nga rezhimi fashistë i Millosheviqit  gjithmonë u quajtëm Shqiptarë !

 

U cekë se emri Kosova është toponim i një vendi Gjeografik dhe se nuk ka Popull Kosovarë !

 

U tha se Populli shqiptarë është i ndarë padrejtësishtë nga trungu i sajë Shqipëria dhe me dhunë ju bashkangjit Ish Jugosllavisë / Sërbisë/ Maqedonisë/Malit të zi !

 

Gjermanëve ju spjegua se në Kosovë jetojnë të ashtëquajturit vendas Shqiptarë dhe pakicat tjera minoritare !

 

Njoftohet se Kolegët Gjerman, Prof.Xh.Dalloshit i kanë thënë se Gjermanët nuk janë fajtorë për këtë!

 

Fajtorë janë Politikanët e juaj dhe parlamenti i Juaj ,sepse ata kanë marrë një vendim që populli i  juaj të quhen Kosovarë dhe Kosova të jetë multietnike!

 

Po ashtu kanë marrë vendim që të kenë edhe një Flamur Multietnik.

 

Ata thanë se këto punë nuk kanë të bejnë me ne,Gjermanët ,po mirruni veshë me ata në Kosovë!

 

Prof.Xhavit Dalloshi që moti ka ka kontakte të mira dhe të shpeshta me shumë Politikanë Gjermanë jo vetëm të partisë që i takon po edhe me Politikanë të Partive tjera.

 

Para Lufte ishte Shqiptari i vetëm që arrijti që të Organizojë takime për UCK-në me Bundestagun dhe lantagun Gjermanë,dhe me shumë Parti Politike .

 

Ishte i pari Shqiptarë  që lajmëroi mediat e shkruara dhe ato Elektronike në Kosovë dhe Diasporë se egzistonë –UCK- qyshë më 1996 kurë njsitë Guerile të –UCK-së morrën aksionet e para kundër Okupatorit Sërbë.

 

Ashtu edhe Deutsche Welle në Gjermani !

 

Me Iniciativën e tijë qoi shumë Delegacione që të vizitojnë Kosovën ,ku më 1996

 

për vizitë në Kosovë qoi Kolegën e tijë të partisë së të Gjelbërve Xhemajl Karsli.

 

Pas Lufte Ishte Iniciatorë  që Deputeti i njohur Gjerman Helmut Lipelt të takohet me Z.Hashim Thaqin në Shqiperi.

 

Për këtë Intelektual,atdhetarë dhe Politikanë që kontriboi shumë për –UCK-në prej diteve të para të paraqitjes së njesive Guerile ka shumë për të shkruar dhe për të thënë për te ,po e lëmë për një herë tjetër!

 

Është interesantë se shumë Intelektualë të rangut të Prof.Xhavit Dalloshi që kanë pervojë Politike dhe kanë autoritet dhe rrespektë ne shtetet Evropjane ,Skandinavi,Amerik,, nuk i angazhojne në Politik në Kosovë ,po injorohen nga Politikanët e kosovës!

 

Është koha që Intelektualë të tillë me nje pervojë Politike duhet ftuar  nga Politikanët Shqiptarë të kosovës, dhe këta të kontribojnë për vendin tonë.

 

Injorimi i këtyre Intelektualëve është mjerim për Politikanët tonë dhe për Kosovën në përgjithësi !

 

 

Për Informim:

 

Gjermani: 4.11.2010

 

Xhemajl Bega

 

Kontaktim me Prof. Xhavit Dalloshi

 

E-Mail: xhdall@t-online.de

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

                                               1226      ~        CDU

 

Herrn

 

Prof. Xhavit Dalloshi

 

Niederstr.23 46483 Wesel

 

Berlin, 26. Oktober 2010

 

                                              -                                                        -.-",--                                     _-.

 

Sehr geehrter Herr Dalloshi,

 

vom 14. bis zum 16. November 2010 findet unser Bundesparteitag in Karlsruhe statt. Wichtige Entscheidungen für die Zukunft hat die christlich-liberale Koalition im ersten Jahr ihrer Regierung getroffen, weitere werden folgen. Im Vorfeld unseres Parteitages wollen wir mit Ihnen über den weiteren Weg diskutieren.

 

Im Einvernehmen mit dem Landesvorsitzenden der (DU Nordrhein-Westfalen,

 

Dr. Jürgen Rüttgers MdL, laden wir Sie ganz herzlich ein, daran teilzunehmen und sich an der Diskussion zu beteiligen.

 

Die Regionalkonferenz mit dem CDU-Landesverband Nordrhein-Westfalen findet statt am

 

Mittwoch, 3. November 2010, 18:00 Uhr,

 

Messe Essen, Congress Center West, Saal Europa, Norbertstraße 2,45131 Essen.

 

_ ._ .. _________ '           "                                      ~ .....•. _. ~ __ ._ ' __ /'"                                                                                                         -..--                                            --

 

Bitte bestätigen Sie auf dem beigefügten Anmeldebogen Ihre teilnähme an der Regional konferenz. Diese Einladung gilt als Zutrittsberechtigung.

 

 

 

      Ihre                                                                                    Ihr

 

Bundeskanzlerin

 

Dr.Angela Merkel MdB    

 

Vorsitzende der CDU                                                                            Hermann Gröhe MdB  

 

                                                                                                                       Generalsekretär der CDU

 

 

 

Deutschlands                                                                                            Deutschlands

 

        CDU Deutschlands                       Telefon 03022070-0                             info@cdu.de

 

        Klingelhöferstraße 8                     Telefax 03022070-111                         www.cdu.de

 

10785 Berlin(Vota: 8 . Mesatare: 4.5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: