Milazim Kadriu: Doli nga shtypi ''Feniksët e lirisë 12''
| E Diel, 07.03.2010, 08:51 PM |

DOLI NGA SHTYPI “FENIKSËT E LIRISË 12”

Nga Milazim KADRIU
 
Në vazhdim të realizimit të projektit për botimin e monografisë për dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” nxori në dritë monografinë “Feniksët e lirisë-12”. Në vëllim i i 12-të i monografisë “Feniksët e lirisë” janë përfshirë biografitë e  76 dëshmorëve të UÇK-së nga ët gjitha zonat operative ët luftës ,të rënë në luftën për liri. Në këtë monografi janë të përfshira jetëshkrimet e këtyre dëshmorëve : Abit Dullovi, Adem Mulaj, Arif Dautaj, Armend Kukleci, Arsim Tahiri, Asllan Batusha, Avdyl Duçi, Azem Kastrati, Bastri Beqiri, Besim Mala, Besim Vitia, Besnik Restelica, Brahim Mushkolaj, Bujar Jasiqi, Burim Vitia, Demir Vitia, Driton Loku, Emin Musliu, Esat Kastrati, Eshrafedin Kastrati, Fadil Maloku, Fadil Rashiti, Fatmir Horuni, Fatmir Doçi, Fatmir Selmani, Feriz Guri, Feriz Susuri, Feti Haxholli, Gazmend Mehmetaj,Hamit Hyseni, Haradin Bajrami, Hysen Arifi, Ilaz Kodra, Ilaz Selimi, Isë Mërnica Islam Neziraj, Jakup Agushi, Jeton Tërstena, Jetullah Kastrati, Kadri Ademaj, Kastriot Baftiu, Kujtim Krasniqi, Labinot Krasniqi, Lulëzim Llugiqi, Lulëzim Rexhepi, Mehmet Visoka, Mentor Gashi, Muhamet Ukshini, Naim Lubovci, Naser Sekiraqa, Nazmi Bashota, Nevzat Qallaku, Nezir Elezaj, Nuredin Gërvalla, Osman Krasniqi, Qazim Dautaj, Ragip Ademi, Ramadan Bytyci, Ramadan Xhokli, Razim Hasaj, Remzi Ukshini, Rrahman Tafa, Sadri Vishaj, Samir Nurkasa, Sejdi Rama, Suad Brava, Sylë Morina, Shaip Kalludra, Shefki Kuleta, Shkëlzen Gacaferi, Tafil Kasumaj, Tahir Mazrekaj, Xheladin Xheladini, Xhevdet Guri, Zef Gjokaj dhe Zylfije Gashi.

Libri ka 260 faqe. Botues, Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të UÇK-së. U shtyp në shtypshkronjën “Shkrola”, në Prishtinë.


(Vota: 21 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti:

Publikime te tjera ne kete kategori: