Frashër Demaj: Afrim Xhuraj Jeta dhe Vepra
| E Merkure, 04.11.2009, 07:01 PM |

Vitrina e librit

 

Në Botim të Institutit të Historisë në Prishtinë, doli nga shtypi monografia nga Dr. sc. Frashër Demaj[1], për dëshmorin Afrim Xhuraj: JETA DHE VEPRA, Prishtinë, 2009, f. 207.


Kryeredaktor

Prof. dr. Jusuf Bajraktari

 

Recensentë

Prof. dr. Fehmi Rexhepi

Prof. dr. Isa Bicaj

 

Redaktor gjuhësor

Munish Hyseni

 

Korrektura

Mr. sc. Arben Arifi

Ass Selim Bezeraj

 

Dizajni

Arton Krasniqi

 

PËRMBAJTJA

 

HYRJE

 

KREU I PARË 

 

RADACI-VENDLINDJA E AFRIMIT

 

.   Historik i shkurtër i fshatit Radac

.   Trungu u Familjes Xhuraj

.   Shkollimi fillor dhe i mesëm i Afrimit

 

KREU I DYTË

 

REGJISTRIMI NË FAKULTET DHE VEPRIMTARIA POLITIKE

 

.   Afrim Xhuraj, student i Biologjisë dhe prodekan student në Fakultetin e Shkencave Matematikore-Natyrore

.   Pjesmarrës aktiv i protestave dhe demonstratave para dhe pas suspendimit të autonomisë së Kosovës

.   Formimi i LDK-së dhe angazhimi i Afrimit në formimin e Forumit Rinor në Pejë dhe Radac

.   Plagosja e Afrimit në Prishtinë me rastin e pritjes së organizuar për senatorët dhe kongresmenët amerikanë

.   Kontributi i Afrimit në organizimin e shtabeve lokale për vetëmbrojtje

.   Helmimi i nxënësve dhe studentëve, protestat për lirimin e objekteve shkollore dhe arrestimi i Afrimit në Pejë

.    Martesa me Sabilen dhe lindja e dy vajzave

.   Regjistrimi i Afrimit në Studimt e Magjistraturës

 

KREU I TRETË

 

VAZHDIMËSIA E VEPRAVE POLITIKE E USHTARAKE 1969-1999

 

.   Afrim Xhraj njëri ndër protagonistët kryesorë në furnizimin me armë dhe organizimit të vetëmbrojtjes

.   Ushtar i UÇK-së 

.   Vrasja dhe masakrimi i civilëve shqiptarë në territorin e Malit të Zi

.   Arrestimi i burrave të Radacit dhe dërgimi i tyre në Andrijevicë dhe Uzhicë

.   Vrasja e Afrimit

.   Rivarrimi i Afrimit në vendlindje

.   Kujtime dhe dëshmi për Afrimin

.   fotografi

 

BURIMET DHE LITERATURA

 

... Në varr nuk dua lule

Dua vetëm një mbishkrim

Vdiq me dëshirë për të lindur...

 

Afrim Xhuraj

 

Prishtinë, 1993

 

Monografia nuk shitet, autori e shpëndanë falas

frasherdemaj@hotmail.com [1] Autori është doktor i historisë së diplomacisë, Sekretar i Përgjithshëm i PLK-së(Vota: 115 . Mesatare: 3/5)

Komentoni
Emri:
Emaili:
Kodi i sigurise:
Titulli:
Komenti: