Ferit Ramadani: Krijuesi dhe Shoqëria (V)

Duke u nisur nga një realitet i krijuar i një mjegullnaje tiranike të sistemit, duhet analizuar rrethanat dhe gjendjet...

Ferit Ramadani: Krijuesi dhe Shoqëria (IV)

Ata edhe pse ne rrethana te vështira shoqërore – politike, arritën të mbajnë kontinuitetin! Arritën të mbesin në...

Ferit Ramadani: Krijuesi dhe Shoqëria (III)

Ata e kane rrembyer pushtetin, pastaj dirigjojne me shkencen.Ndersa ne krijimtari, padyshim jane bere...

Formula sekrete për të shpëtuar një martesë

Keni vendosur të shpëtoni lidhjen tuaj, por nuk e dini se nga t’ia filloni. Kanë kaluar shumë vjet e megjithatë shumë...

Ferit Ramadani: Krijuesi dhe Shoqëria (II)

Krijuesit kane nje lashtesi. Nisma e tyre krijuese ka rrezatuar vlera .Ata kane qene prijësit shpirteror. Edhe...

Ferit Ramadani: Krijuesi dhe Shoqëria

Vleresimet qe do te shqyrtojme , nga kende te ndryshme, per te dhene nje pasqyrim etik dhe vlerësues per rrethanat...

Akil Pano: Martesat brenda të njëjtit seks, 7 arsye kundër

Fjalët që dëgjova nga roja private i një institucioni më çuan thellë në mendime. Në fakt, e gjithë qenia ime...

10 piratët kompjuterikë më të famshëm

Po ju paraqesim dhjetë piratët kompjuterikë më të famshëm:...

Faik Krasniqi: Cka eshte dashuria sot ndjenje apo biznes

Qe nga koherat e lashta e deri me sot jane dhene me mijera e mijera mendime, definicione e hipoteza se...

Këshilla për mbrojtje nga H1N1‏

Dera e vetme për depërtim të virusit janë birat e hundës dhe goja/fyti. Në epideminë globale

Visar Gashi: Dasmat tona

Është për keqardhje të madhe se si në dasmat tona akoma jeton një dukuri e çorodiur e cila na tmerron të gjithëve...

Naser Aliu: Letër Burrave (II)

Pas katër muajve qëndrimi në spital, e pat. Dje në orën 14:25 u bë tejkalimi nga kjo jetë në tjetrën dhe kjo u...

Gëzim Tushi: Adoleshentët dhe jeta seksuale

Problemet dhe shqetësimet e kulturës, jetës seksuale, janë të kudondodhur, në çdo ambient ku ndodhen adoleshentët...

Albert Zholi: Marin Barleti një Universitet interesant

Misioni i UMB është të ofrojë mundësi më të mëdha formimi shumëdisiplinor, në mënyrë që studentët...

Naser Aliu: Homo - Sapiensi dhe Homoseksualizmi

Evropa si bartëse e civilizimit dhe kulturës futet në vendet tjera. Ballkani, sot,  nuk është prodhues i civilizimit...

Sabir Krasniqi: Optimizmi në jetë

Optimisti i gëzohet kësaj dhurate hyjnore, i gëzohet rrezeve të para të diellit, i gëzohet agimit dhe është...

Fëmijë të egër, të rritur nga kafshët

Përrallat e fëmijëve të rritur nga ujqërit, arinjtë dhe kafshë të tjera, e kanë marrë inspirimin e tyre nga...

Isidor Koti: Shoqëri e shpërqëndruar!

Shoqeria shqiptare po perballet me nje mori elementesh ndertues dhe..

Evans Drishti: Vdekja e bardhe

Sa here qe hapet tema e vdekjes njeriu sikur rrenqethet dhe terhiqet...

Miss Universe 2009, Miss Kosova në vend të tretë

Është ky suksesi më i madh i një vajze shqiptare nga Kosova në një garë...

Albert Zholi: Fëmija, shkolla, mësuesi, prindi dhe mjeku

Problemi i mësimit të fëmijëve, i përqëndrimit, i dashurisë për shkollën...

Llemadeo: Semundjet e shoqerise, mentaliteti turkoshak ndaj grave dhe vajzave...

Shoqeria shqiptare, ne lidhje me cdo zhvillim, ka me se dy mije vjet qe eshte...

Burbuqe Thaçi: Servilizmi ndaj serialomanisë

Një ditë pune, gjatë pushimit të drekës, po pija kafe me disa mike në njërin...

Blerim Rrecaj: Para kompjuterit…

Para kompjuterit ndonjëherë mund të qëndrojë një kohë mjaft të gjatë...

Sokol Demaku: Vetëvrasjet një fenomen brengosës për kombin

Duke u nisur nga aspektet jetësore dhe mendimet pozitive të jetës së njeriut...

"Gratë e bukura, e ardhmja e botës"

Kur flitet për bukurinë, femrat i mundin meshkujt. Me sa duket, evolucioni...

Gra dhe vajza, mos luftoni në heshtje!

Në të gjithë shkrimet në Shekulli dhe emisionet e mi televizivë, kam insistuar...

Albert Zholi: Telenovelat si pasqyrë e vetevetes dhe libri si përballje

Ka mëse 11 vjet që në televizionet shqiptare dominojnë telenovelat...

1 milion fjalë, fjalori rekord i anglishtes

Suksesi i një gjuhe përcaktohet nga numri i njerëzve që e flasin dhe...

Kush janë femrat më të pasura në botë

Gratë miliardere që drejtojnë dhe kanë trashëguar kompanitë më të fuqishme Në vend të parë qëndron Christy Walton, e pasuar nga trashëgimtaret e “L’oreal” dhe “BMË” Në krye të listë...

Shtatzënia dhe zhvillimi i bebes

Ndjenjat që provohen para lindjes ndikojnë në zhvillimin e bebes. Stresi, ushqimi i gabuar, konsumimi i alkoolit gjatë shtatzënisë janë faktorë që rrezikojnë shëndetin fizik dhe psikologjik të...

Fenomeni i flijimit, i vjetër sa vetë jeta

Jeta njerëzore zhvillohet në mes të dy kufijve të saj, lindjes dhe vdekjes. Raporti në mes të këtyre dy kufijve është antonimik, përderisa i pari shënon fillimin e jetës, i dyti tregon fundin e...

Homogjenizimi i kulturës globale

Satelitet, kabllot, Walkmene, video kaseta, CD dhe çudi të tjera të teknologjisë së argëtimit kanë krijuar arteriet përmes së cilave argëtimet moderne po homogjenizojnë gjithë kulturën globale...

Studimi, femrat flasin 546 fjalë në ditë më shumë se sa meshkujt

Janë vetëm 546 fjalë që i ndajnë femrat nga meshkujt. Dikush mund të thotë që ato janë vendimtare, por matematika nuk është as ideologji e as politikë: zonjat artikulojnë në ditë vetëm 546 fjalë...

Vlora Banushaj: Tri rrugët e mia!

Janë tri gjëra me të cilat jam e lidhur shpirtërisht. Janë tri rrugë ku unë hedhë hapat. Janë tri dyer ku unë kam trokitur dhe që të trija më janë hapur. Nuk është hera e parë që unë jam...

Naser Aliu: Letër grave...

Zoti që kur krijoi njeriun parashikoi rregulla të përkufizuara mirë. Nuk i krijova unë, por Zoti. Detyra jonë është t´i praktikojmë ato. Gruaja ime është e imja, siç janë të miat: makina...

Istref Haxhillari: Të vdekurit flasin me gjuhën e të gjallëve

Në kuptim metaforik njeriu i përngjet lisit, rrënjët e të cilit janë e shkuara, trungu e sotmja dhe lastarët e ardhmja. Ndër tre komponentët, rrënjët e padukshme, kohësia e kurrënjohur plotësisht...

Magjia e zezë dhe e bardhë

Ky nocion, që ka një të kaluar shumë të largët e që përdoret edhe sot e kësaj dite në mbarë rruzullin tokësor, interpretohet në mënyra nga më të ndryshmet dhe zakonisht merret si sinonim i...

Dëshira për të vdekur

Përse disa persona i japin fund jetës? Deri më tani mendohej se shkaku kryesor ishte izolimi shoqëror, por së fundmi është zbuluar se vendimtare është dhimbja Para...

Kultura okulte dhe ndergjegja bashkohore

Megjithë trysninë e shumanshme dhe me masat represive që u përdorën, pas monizmit, rezultoi se dukuritë ezoterike nuk ishin zhdukur. Tashmë vihet re një gjallërim i dukshëm...
Kryesore