Reshat Nexhipi: Mesazhe dhe veprime patriotike të figurave tona kombëtare

Abdyl Frashëri, dibranëve:’’E ardhmja jonë varet nga bashkimi ynë, nga bashkimi i forcave tona...Si kërkoni të luftoni ju kundër armiqëve të atdheut, kur ju jeni armiq për vdekje me njëri-tjetrin?..Kini ardhur këtu të armatosur gjer në dhëmbë, kurse armët i mbani për të ngrënë kokat e vëllezërve tuaj..

Reshat Nexhipi: Përgjigje reagimit të Zotriut anonim, lidhur me shkrimin tim

Qysh në fillim duhet ti them Zotriut që unë nuk jam zogist, sepse babaj dhe xhaxhaj im kanë luftuar në anën e Ballit kombëtar të Mitat Frashërit, por preferoj Mbretërinë parlamentare, jo të asaj të viteve 1928-1939, të cilën e diktonte koha,por Mbretëri të kësaj kohe e cila do të kishte ingirenca të paktën të pengonte haosin ndërpartiak të dy viteve të fundit i cili kompromiton vendin dhe pengon hyrjen e tij në Bashkimin Evropian.Kjo është ...

Reshat Nexhipi: Mbretëria-ilaçi më efikas kundër kaosit politik dhe atij hisorik në Shqipëri

-Monarkia parlamentare, me në krye ndonjë atdhetar dhe demokrat të përbetuar, jo vetëm që do t i rregullonte raportet midis dy forcave pothuajse të barabarta partiake që sillen si shqera me ujkun, por do t i zhdukte tabutë për origjinën pellazgo-ilire të shqiptarëve, pa të cilën nuk mund të ngrihet iniciativa për bashkimin e trojeve tona etnike-Shkak që të paraqitem me këtë tekst ishte moszgjedhja e gjuhës së...

Reshat Nexhipi: ''Homazhi'' më 21 janar: ''Em të vret, em të qan''

Fjala është për organizimin e paralajmëruar nga ana e disa anëtarëve të lidershipit të PS-së,për të mbrirë dy qëllime kryesore.E para:për të demantuar veprimin e motrës të...