Hilmi Saraçi: Një popull është Sovran nese e ka të drejtën për të vendosur vet

Ne besojmë se shteti është Sovran, por po ashtu ne besojmë se populli është burimi i sovranitetit. Një popull është Sovran...

Hilmi Saraçi: Ndryshimet demokratike institucionaletë marrin kahe në bazë të kushtetutës

Pas ballafaqimit me disa lëvizje demokratike në vend, siq ishte dorëheqja e Fatmir Sejdiut, prishja e koalicionit...

Hilmi Saraçi: A do të vazhdojë LDK-ja të jetë trashëgimtare e platformës politike dhe kombëtare e presidentit dr. Ibrahim Rugova (?)

Pas ndryshimeve të fundit demokratike, sidomos pas dorëheqjes se Sejdiut nga posti i presidentit të Kosovës...

Hilmi Saraçi: Dorëheqja e Sejdiut më vonë mund të sjellë efekte domëthënëse pë rrjeshmërinë demokratike të Kosovës

Dorëheqja e Sejdiut, e cila erdhi si befasi, pavarësisht vendimit të gjykatës, nuk do të ndryshojë skenën politike...

Hilmi Saraçi: Pakoja e Ahtisarit përmbush të gjitha të drejtat e minoriteteve

Statusi i Kosovës është zgjidhur në bazë të Pakos së Ahtisarit, e cila i përmbush të gjitha të drejtat...

Hilmi Saraçi: Çfarë do të sjellin bisedimet në mes të Kosovës dhe Serbisë pas Rezolutës së aprovuar në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së

Këto ditë ishte i pranishëm angazhimi i përgjithshëm për ta shpieguar, komentuar dhe miratuar rezolutën serbe...

Hilmi Saraçi: Zbardhja e fatit të të pagjeturëve, brengë e përhershme

Në kohet e fundi janë duke u bërë përpjekje serioze për zbardhjen e fatit të të pagjeturëve...

Hilmi Saraçi: Rrethi i politikës destruktive i Serbisë, më në fund po ngushtohet

Çështja e situatës , zhvillimeve të ngjarjeve në Kosovë, sidomos në veri të Mitovicës në kohet e fundit...

Hilmi Saraçi: Përpjekjet dhe planet e fundit të Serbisë

Planet dhe përpjekjet e fundit të Serbisë për vazhdimin e kundërshtimit dhe të shantazhimit të shtetit të Kosovës...

Hilmi Saraçi: A duhet të pajtohemi me opsionin një autonomi të avansuar për serbët në veri të Mitrovicës (?)

Tani brenda një kohe të shkurtër GJND-ja do të dalë me një vendim për ligjëshmërinë e pavarësisë se Kosovës...

Hilmi Saraçi: Çfarë sjellë dialogu me Beogradin?

Në qarqe të ndryshme diplomatike të Bashkësisë Nderkombëtare, flitet për një dialog praktik në...

Hilmi Saraçi: Grupi Nderkombëtar Drejtësues përjashton ndarjen e Kosovës

Grupi Ndërkombëtar Drejtues gjatë takimeve të zhvilluara këto ditë përseriti se pavarësia e Kosovës...

Hilmi Saraçi: Deri kur zyrëtarët shtetëror të Serbisë do të lejohen për “vizitat “e paautorizuara në Republikën e Kosovës (?)

Zyrtarët më të lartë shtetëror të Serbisë hyjnë në Kosovë kur të duan. Nuk ka kush t’i ndalë...

Hilmi Saraçi: Çfarë efektesh solli privatizimi (AKM-ja) në Kosovë?

Kosova mbetet vendi më i varfër në Evropë . Shkalla e papunësisë ka arritur 48 për qind dhe...

Hilmi Saraçi: Pse ka munguar dhe mungon bashkëpunimi i Bashkësisë Ndërkombëtare me Qeverinë e Kosovës?

Kosova ka pranuar dokumentin e Ahtisarit dhe zgjedhjen që Kosova të këtë pavarësinë...

Hilmi Saraçi: Liberalizimi i vizave dhe angazhimet e BE-së për Kosovën

Për liberalizimin e vizave tani një kohë po bisedohet dhe po shqyrëtohen mundësit për...

Hilmi Saraçi: Kosova në rrjedhat e Bashkësisë Europiane

Tashma është bërë shumë fjalë për Stratëgjinë e Kosovës, për veriun e Mitrovicës të cilen nuk...

Hilmi Saraçi: Riformatimi dhe Korrupsioni

Në kohet e fundit si duket ka filluar të flitet seorizisht për riformatimin e Qeverisë. Riformatimi si nocion...

Hilmi Saraçi: Vendim i ngutshëm dhe i dëmshëm për pensionistët e Kosovës

Për pensionistët e Kosovës është shkruar dhe është folur mjaft , jo vetëm në mjetët e informimit publike...

Hilmi Saraçi: Mjaft kemi qenë tolerantë ndaj strukturave paralele në veri të Mitrovicës

Strategjia e Qeverisë së Kosovës për veriun e hartuar kohë më parë  ka një rëndësi të veçantë...

Hilmi Saraçi: Minatorët e Trepçës shtyllë e fortë për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës

Të flasish për xehërorën Trepça , për minatorët dhe stafin menagjues (punues) të saj  të cilët punuan dhe...

Hilmi Saraçi: A është dashur të lejohet vizita e Tadiqit në Kosovë?

Vizita e kryetarit serb, Tadiqit është një ngjarje e llojit të veçantë për Kosovën dhe qytetarët e saj (shqiptarët), në kohën...
Kryesore