Fritz Radovani: 11 Prill… 2010…

Ditë e bukur pranvere. Në vorrezat e Tiranës, nga kombinati Stalin, janë një grup veteranë të luftës...

Fritz Radovani: ''Ujë tue shterrë... na, tue u mbytë..!''

Këte thanje popullore përherë të parë ma pat thanë Prof. Kolë Ashta, në vitin 1991 në shtëpinë...

Fritz Radovani: Letër e hapun

Plot 50 vjet ma parë, më shpjegonte Prof. Gaspër Ugashi, në Shkoder...

Fritz Radovani: ''Fjala e Zotit'' e përkthyeme në gjuhën e ''dreqit''..!

Ishte viti 1991. Gazeta e BSPSH në Tiranë, pranoi me botue një artikull t’emin me tituull “Kush asht burrë le të flasë!..

Fritz Radovani: 3 Nandor 1923 (plot 23 vjet para 11 Janar 1946)

Gazeta “Ora e Maleve” në Nr. 31, boton nga Don Lazër Shantoja (Ipsilon): Duem... Republikë!!? ...

Fritz Radovani: Trathtarët e atdheut nuk përkujtojnë as 69 vjetorin e vdekjes së At Gjergj Fishtës

Asht e vërtetë... apo, …kllapi!? Politika e “heshtjes” i paraprinë “harresës” ndërsa, “harresa” asht maska e trathtisë!...

Fritz Radovani: Eshtnat e At Gjergj Fishtës janë në Rëmaj!...

Një prift i ri, kur pat takue At Meshkallën dhe i tregoi se Imz. Ernesto Çoba, i kishte mësue  këtij kushtet që...

Fritz Radovani: Leni Nanë Terezën të pushojë në paqe...!

Papa Gjon Pali II, kërkoi Shejtnimin e Nanë Terezës së Kalkutës, pak ditë mbasi Ajo pushoi në Paqë...

Fritz Radovani: Presidentat ma të qelbun të Evropës

Vetëm mbulesa ngjyrë vjollcë tregon se Shqipnia ende nuk ka dalë nga “muej i nandorit” ose siç thirej dikur në Shkoder...

Fritz Radovani: Njeriu ka Fëtyrë... por, ka edhe...!

Njeriu ka Fëtyrë... thomi ne, andej kah Shkodra... por, ka edhe... Cipë..., Lëkurë..., Ka edhe surrat, thonë nga Toskënia...

Fritz Radovani: Berlin, 9 nandor 1989...!

Jeta monotone vazhdonte me rradhët e pafund të bukës, djathit, kiles së qumështit e të mishit, fruta e zarzavadëve...

Fritz Radovani: Të nderuem zotni gjuhëtarë toskë!

Kam lexue me vëmendje artikujt Tuaj, në lidhje me gjuhën...

Fritz Radovani: Qeveritarët shqiptar... në sofër pa prunjë!...

Ka shumë kohë që mendoj për këte shkrim që me siguri shumë kujt mund ti kenë shkue mendja posa kanë lexue titullin se mund të më kenë ba përshtypje sesi qeveritarët tonë...

Fritz Radovani: Thirrje komunitetëve fetare shqiptare

Ju drejtohem me këte thirrje, të cilën, ndoshta, pak të vonueme, por sot e shoh të nëvojshme dhe të domosdoshme për memorien dhe vëllaznimin e Rinisë Shqiptare. Ajo që shumë...

Fritz Radovani: ''Mos keni frikë!" ''Non abbiate paura!''

Asnjëherë deri sot nuk kam pa një vlersim të drejtë dhe të saktë që i asht ba vizitës së Papës Gjon Pali II në Shqipni. Kanë me kalue vite e vite për me mërrijtë ma përpara me kuptue na...

Fritz Radovani: ''Historianët'' e Haxhi Qamilit

Më falni! Gabova!..Haxhi Lleshit e Bilbil Klosit, që ju kanë dhanë titujt...Enver Hoxhës që ju ka dhanë edhe dekoratat...Mehmet Shehut, që ju ka pague shpërblimet...dhe, Ramiz Alis...

Fritz Radovani: Të gjithë atdhetarëve shqiptarë

Një prift i ri, kur pat takue At Meshkallën dhe i tregoi se Imz. Ernesto Çoba, i kishte mësue  këtij kushtet që duhet me heshtë, Mëshkalla i tha: "Shko e thuaj Monsinjorit, me të mësue kushtet që duhet me folë, se me heshtë kemi heshtë...
Kryesore