E merkure, 22.05.2019, 06:14 AM (GMT+1)

Komente » Preqi

Dedë Preqi: Nuk dështoi Kosova, por dështoi edhe Interpoli

Fajin për një çështje të tillë dhe shumë jetike për shtetin e Kosovës, nuk duhet të ia hedhim një individi, sikur do të fajësonim vetëm ministrin e Punëve të Jashtme, z. Pacolli, i cili do të ishte njëri ndër më të merituarit sa i përketë çështjeve të lobimit për shtetin e ...

Dedë Preqi: Driblimet e Hashimit deri te këmbët e Putinit

A duhet të shtrojmë pyetjen fillestare lidhur me thelbin e çështjes, sepse nuk mund të ndalet qytetari i vendit pa i bërë  pyetje edhe vetëvetës, athua mjafton një shqyrtim kalimthi për të treguar se kush jemi, apo për tu përballë para pushtetëve të botës dhe atyre të ...

Dedë Preqi: Kush po e degjeneron rinininë e Kosovës?

Imazhi i rinisë së Kosovës, vjen si rrezulltat i përspektivës që ia sjellë pushteti dhe shteti, që në mes këtyre dy poleve, ajo mund të bëhët një shëmbëlltyrë e mirë, apo edhe në të kundërtën e saj. Ideja që ta përvetësosh atë dhe rrolin e saj, është një fitore e madhe e një...

Dedë Preqi: Laberinthet e gjarpërit

Thojnë, populli bie lehtë në mashtrim, mirëpo jo gjithherë, sepse paqartësia, pakuptimi i një dëshire dhe vullneti, popullin e revolton dhe nuk e lërë të qetë, sepse mashtrimi nuk ia mundëson me krijue hapësirë normale njeriut dhe grupeve njerëzore me veprue permes ...

Dedë Preqi: Cubi i cubave!

Njeriu i cili nuk mund të ballafaqohet me ardhmërinë e vet, duke mos gjetur cakun dhe kuptimin e jetës në mesin shoqëror, ai është i humbur vetë, por jo edhe ardhmëria e pas ardhësve të tjerë. Nga kjo pikpamje, reagimet e opinioneve shqiptare në lidhje me broçkullat e ...

Dedë Preqi: Në mesin e pelegrinëve fshehët edhe djallëzia e krimeve

Marrëdhëniet bilaterale dhe fqinjësore në mes popullit shqiptarë dhe atij serb, nuk mund të ndërtohen me realizimin e një çorrpolitike e cila sjellë vetëm konflikte, por edhe as me kompromise e koncesione të kalbura, të cilat ndërtohen me iluzione e apetite të shfrenuara të ...

Dedë Preqi: Diell dimri në politikën e Kosovës

Ka shumë për të thënë, nëse pushteti e humb besimin tek populli dhe ndikimin e vet mbi gjendjen e përgjithshme- gjë që mund të ndodh në një vend ku humbet vlera e ekzistencës njerëzore. Kjo do të thotë që, gjendja e qytetarit në Kosovë, në çastet më të nevojshme dhe të ...

Dedë Preqi: Çfarë po përgatitë Hashim Thaçi?

Kështu do të arrijmë deri te shteti “modern” i Kosovës, që sipas kryetarit Hashim Thaçi, duke kërkuar  korigjimin e kufirit me Serbinë, ky shtet sipas kësaj logjike dhe ideje do të humb më shumë se ç’mendohet, nëse bënë pazare politike me tokat e veta...

Dedë Preqi: Kurorë me ferra!

Pavarësinë e shtetit të Kosovës e menduan mendimtarët e medhenj, njerëzit të cilët ia deshtën të mirën këtij populli dhe këtij vendi, pavarësinë e Kosovës e deklaroj edhe më herët peresidenti historik dr.Ibrahim Rugova...

Dedë Preqi: Të zitë e ullirit në kalimin e kufirit

Nga shumë maltretime dhe  gjeste arrogante të kufitarëve të Serbisë, posaqërisht ndaj popullatës mërgimtare shqiptare, në kufirin Merdarë, Dheu i Bardhë dhe Mutivodë, tregojnë çartazi, se janë porosi të planifikuara të një shteti, që përveq kulturës dhe normave...

Dedë Preqi: Një akt i shëmtuar

Njeriu si qenje njerëzore do të dallonte nga mentaliteti e një kafshe, mbase njeriu do të kishte kontakt dhe mundësi me format jetësore të edukimit, emocioneve dhe prevojave etike njerëzore.  Në këtë mënyrë njeriu fiton mundësi dhe cilësi të përparoj në mesin e shoqërisë, rritje ...

Dedë Preqi: Helmimi i gjeneratës tjetër!

Përshkak të politikës së njëjtë dhe të pa tjetërsueshme, që lidhet me idelogjinë e miteve të vjetra dhe të qelbura serbe, që në këto therrime dhe rrethana frymëzohet akoma dhe gjejnë mbështetjen edhe gjenerat e sotme politike në Serbi.Zhvillimet e marrëdhënieve me palën ...

Dedë Preqi: Korigjimi i kufirit sipas Hashimit

Presidenti i Kosovës, z.Hashim Thaçi, nuk do e lagojë nga mendja idenë për korigjimin e kufirit në mes Kosovës dhe Serbisë, duke e quajtur si marrëveshjen finale dhe përfundimtare dialogun në mes këtyre dy vendeve...

Dedë Preqi: Djegia e flamurit turk...

Shqiptarët nuk duhet të imitojnë, apo kopjojnë njerëzit e koncepteve mesjetare dhe monopoleve të dominimit e robësrisë e njerëzore. Është shumë lehtë të dallojmë se cila është përshtypja e botës së qytetëruar, duke zëne në gojë shumë vende të zhvilluara dhe të ...

Dedë Preqi: Si do të kontrollohet pushteti?

Duhet ta pyesim vetën se çfarë imazhi po jep sot pushteti kosovar përballë opinionit të vet dhe atij të jashtëm dhe cilat janë elementet bazë të imazhit të ri të ekzistencës së këtij shteti?Kjo ndjesi do të gjejë një pasqyrim të përpiktë, nëse nuk do ti ...

Dedë Preqi: Ndarja e Kosovës, titanizim i Evropës!

Shqetësimet e qytetarëve të Kosovës,  janë shqetësime të natyrave të ndryshme dhe të përditshme, por e pa pranueshme për këtë shoqëri, në të cilën deri diku ka merita pozitive, por këto merita do ti kërkonim te rrezulltatet dhe mënyra e prezentimit të shtetit të ...

Dedë Preqi: Pushteti i 'Rambos' dhe Ramës

Dikur në kohëra të hershme kur kanë munguar kombanjat fshirëse të grurit, organizohëshin sëbashku dy-tri mëhalla të fshatit dhe e bënin një lëmë të përbashkët per fshirjen e këtij rendimenti. Së pari në mes të lëmës e përforconin një mullar të drunjtë të mbështjellur me një...
Gallery

PËLLUMB GORICA: MURET CIKLOPIKE QË SFIDOJNË SHEKUJT

Leter Lajmeruese