Thursday, 24.01.2019, 05:25 AM (GMT)

Komente

Blerim Rrecaj: Rinia rilindi shpresën

Së fundmi kanë nisur protestat e të rinjëve e që po vazhdojnë të nxisin fjalë, reagime, veprime në shumë drejtime. Kanë ngrohur e po ngrohin qeniet tona që ka kohë që i ka pushtuar plogështia e shoqëruar me ngrica dhe acar. Reshat Kripa e ndjen këtë ngrohtësi...

Ramiz Lushaj: Faleminderit Amerikë!

111 vjet ma herët, më 1907, shqiptarët e Bostonit në Amerikë banë nji paradë në udhët e këtij qyteti, pranë Stars and Stripes, duke mbajtur në ballë Flamurin Kombëtar Shqiptar. Siç e përshkruan dhe “Dielli” (28 nëntor 1930) “ për të parën herë në mënyrë legale, në ...

Skënder Kapiti: Thank You USA, mburoja dhe garancia për Kosovën!

Këtë falenderim për SHBA-në nuk e bëj vetëm unë por të gjithë shqiptarët , për faktin e rolit të jashtzakonshëm dhe vendimtar që kanë luajtuar dhe luajnë SHBA-të në mbështetje të të drejtave kombëtare, të lirisë,të pavarësisë,të shtetndërtimit të shtetit modern...

Florim Zeqa: Lideri invalid, partia patericë!

Ideja e këtij shkrimi më lindi gjatë bisedës së Sekretarit të Përgjithshëm të LDK-së në një emision në mediumin publik, të datës 12 dhjetor 2018. Në pyetjen e moderatorit të emisionit në fjalë, rreth liderit të partisë, sekretari Ismet Beqiri u përgjigj, po citoj; "Ne e kemi...

Frank Shkreli: Edhe unë jam me Studentët!

Ishte rinia dhe studentët shqiptarë që ndihmuan në bërjen e ndryshimit të madh, me shembjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës, pothuaj 30-vjet më parë.  Por thirrja dhe ëndërra e tyre, pas pothuaj gjysëm shekulli diktaturë komuniste, që t’a bënin Shqipërinë ...

Viktor Mërkuri: Ballkani Perëndimor

Ballkani Perëndimor është rishfaqur gjatë dy viteve të fundit si një vijë e përbashkët gjeopolitike. Gjatë viteve të fundit, ndërkohë që një numër i madhë i vendeve të rajonit, i cili përfshin Shqipërinë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Kroacinë, Kosovën, Maqedoninë, Malin e Zi, Serbinë dhe Slloveninë...

Fahri Xharra: Okarina pellazge-ilire

E dini që okarina më e vjetër Europënë është gjetë në Kosovë? E dini që ajo daton mbi  7 mijë vjet e vjetër ( 5 000  BC )?  Ose, e dimë ne së ç`është Okarina?“Gjurmët e para të lashtësisë muzikore, respektivisht të instrumenteve të muzikës i hasim qysh në periudhën parahistorike...

Eshref Ymeri: Ka vetëm një rrugëzgjidhje

Në kushtet e reja që janë krijuar në vend, pas ngritjes së studentëve të universiteteve në protesta të fuqishme kundër një sistemi arsimor të degraduar fund e krye, kundër një reforme arsimore të dështuar, kundër varfërimit të pandalshëm të rinisë studentore përmes tarifave ...

Idriz Zeqiraj: Demonstratat e vitit 1968 - zgjim kombëtar

"Historia fillon me ne", - thonë pushtetarët aktual, mburracakë e hiçër, të Kosovës. Ata kanë uzurpuar, veç gjithëçka tjetër, edhe mediat. Asnjë medium, viziv apo shkrimor, nuk mori pjesë, për ta pasqyruar një ngjarje shumë domthënëse, siç ishte Akademia solemne...
Newsletter