Wednesday, 23.01.2019, 01:53 PM (GMT)

Komente

Florim Zeqa: Jo "Kombëtares" së Haradinajt!

Të vendosësh taksë politike ndaj shtetit armik në njërën anë, ndërsa në tjetrën të lobosh për dialogun vrastar për shtetin e Kosovës, nga i cili Serbia do të gllabëron rreth 30 % të territorit me pasuritë më vitale për shtetin, jo vetëm se është hipokkrizi dhe mashtrim, paraqet ...

Fahri Xharra: Letër Presidentit të Italisë Zotit Sergio Mattarella

Falë rrjeteve sociale, ne qytetarët e zakonshëm ndoshta po degjojmë dhe shohim ndoshta më shumë se sa duhet, dhe rasti ma solli të shikoj një video të shkurtër ku flisni për 17 perandorët serb që e paskan sunduar Perandorinë e Romës.Ndoshta keni folur më gjatë, dhe nuk e di se...

Adil Fetahu: Si e ndanë Dollanci dhe Lubiçiqi Jovanken prej Titos

Diktatorët janë të pavdekshëm (vetëm) deri sa janë gjallë. Dhe sa të jenë gjallë, në biografitë e tyre shumëçka mbetet e panjohur për opinionin e gjërë, sepse askush nuk guxon të gërmojë në to.  Kështu është rasti edhe me ndarjen e Titos nga bashkeshortja e tij, Jovanka...

Frank Shkreli: Për një strategji të përbashkët mbarëkombëtare

Para nja tri javësh më ra në dorë libri më i fundit i autorit Prof. Asc. Dr. Thanas Gjika, “Një Letërsi Kombëtare, Një Atdhe i Vetëm”.  Para se të emigronte në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitin 1996, Profesor Gjika, ka punuar si redaktor dhe gazetar në Radio Tirana ...

Aurel Dasareti: Ngrihuni, përmbysni kriminelët që u kanë vënë nën zgjedhë

Nëse e shihni se unë jam duke ëndërruar mos më zgjoni. Nëse e shihni se unë jam zgjuar, mos më leni të fle.Shqiptari indiferent hyri në zgjedhë vullnetarisht, u nënshtrua. Kur ai nuk do të jetë më i aftë të zemërohet për shtypjen e egër nga sunduesit e nga pushtuesit, nga padrejtësitë dhe shfrytëzimin e...

Adil Fetahu: Shkollat shqipe dhe mësuesit shqiptarë të Çamërisë

Vetë lavdërohemi, por edhe studjues e historianë të huaj e pranojnë se Shqiptarët, si pasardhës të pellazgëve, ilirëve e arbënorëve, janë raca dhe populli më i lashtë në Ballkan dhe në Europë, që dikur kishte një shtrirje të gjërë. Përkundër kësaj, në historinë më të re ...

Dedë Preqi: Zhurmë e panevojshme rreth personit Cakaj

Gjithherë zhurmën e madhe e nisin fëmija, pastaj të mëdhënjëve u mpihen dhëmbët, por këtë herë për z.Cakaj, të propozuar nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, për ministër të jashtëm të shtetit shqiptar, zhurmën e madhe e filloj zhurmëmadhi i Kosovës, Baton Haxhiu...

Florim Zeqa: Kosova parajsë e pushtetarëve, ferr i qytetarëve!

Kosova e pas-pavarësisë është shndërruar në një tabelë shahu, ku ndërkombëtarët luajnë lojen më një palë figura të zeza politike (qeveritarët), ndërsa në anën tjetër duke e lënë të pa fuqishëm, në PAT-pozicion popullatën  shumicë të Kosovës (shqiptarët) më figura të bardha...

Frank Shkreli: Gazeta Dielli - 110 vjet thirrje për liri

Jemi në prak të Vitit të Ri, 2019.  6 Janari shënoi ditëlindjen e Peshkop Fan Nolit – drejtuesit të parë të organit të Federatës Pan-Shqiptare Vatra -- ndërkohë që Gazeta Dielli, siç shënohej për një kohë të gjatë në faqen e parë të saj, “U fillua me 15 Shkurt, 1909...

Fahri Xharra: E vërteta e Mnemozines, nënës së nëntë muzave

Burri i parë që ka lindur në botë ka qenë pellazgu, një burrë i dalluar për përmasat dhe bukurinë e figurës së tij që i kalonte të gjithë të vdekshmit e tjerë për kualitetet e shpirtit. Pellazgu ishte i pari që u mësoi njerëzve që të ndërtonin shtëpi dhe të mbroheshin nga të...

Idriz Zeqiraj: 'Syri i popullit', pjellë e LPK-së, e SHIK-ut

"Ka ardhur koha me dalë nga çubat", - thoshte studenti Ibrahim Rugova, në vitin 1967. Sepse ilegaliteti, i sanksionuar me ligj, si veprimtari antikushtetuese, luftohej vrazhdësisht nga pushteti monist. Megjithatë, në rrethanat e pushtimit serbo-sllavë, duke qenë ...

Dedë Preqi: Kush ia ngre veshin presidentit?

Nga vet titulli i këtij artikulli del në pah një koncept pak sa i veçantë, pesha e të cilit nuk është lehtë të kuptohet, kur njeriu zgjedhët në krye të shtetit dhe merr përgjegjësinë që i është dhënë për ti përmbushur detyrimet dhe nevojat politike që i kërkon shteti. Shteti ...

Fahri Xharra: Si lindi latinishtja ? A ishte latinishtje gjuhë e shpifur?

“ Nga kërkimet e fundit mbi alfabetet del se njerëzit parë e kanë shpikur dhe përdorur shkrimin  dhe alfabetin për të shkruar gjuhën e tyre, kanë qenë pellazgët, dhe kjo gjatë mijëvjeçarit të gjashtë para eres sonë, për të cilën ka mjaft prova bindëse. Alfabeti pellazg kishte zanore dhe bashkëtingëllore “...

Ramiz Bojaj: Të ndalet plani 'fashist' serbo-rus për ndarjen e Kosovës!

"Kur lapsin e kapë injoranti, pushkën krimineli e pushtetin tradhëtari, vendi kthehet në një xhungël, ku njerëzit nuk mund të jetojnë më në atë vend" - Abraham Linkoln. Këto fjalë të shkruara rreth dy shekuj me parë (vitet 1860-ta), lënë përshtypjen se janë shkruar sot, pikërisht për ...

Vildan Sharra: Fjalë t’Skënderbeut, Shqiptarëve

Per nje vit te tere nxoret nga humbetirat e mjergullta te historise dhe e qendiset ate periudhe te lavdishme te atdheut te shumedashur, Shqiperi. Kane kaluar shume shekuj te lodhshem dhe te veshtire , qe nuk kan fund, nen vargonjte e hekurt dhe te peshtire te skllaverise ...
Newsletter