Saturday, 19.01.2019, 12:37 PM (GMT)

Komente

Dedë Preqi: Çfarë dhurate do i jepte Hashimi Putinit?

Nuk është e nevojshme që ne shqiptarët të merrëmi me marrëdhëniet ruso-serbe, apo qëndrimet e tyre politike dhe bilaterale, por kur ata, as kafen e mëngjesit nuk e pinë rehat pa e marrë në gojë çështjen e Kosovës, atëherë, edhe qenja jonë njerëzore nuk do të ishte e ...

Baki Ymeri: Shqiptari i Naços dhe misioni i saj historik

Vlen të ripotencojmë faktin se numri i parë i gazetës „Shqiptari” doli në dritë para 131vitesh, më 7 Gusht 1888. Gazeta delte një herë në javë në Tipografinë (Shtypshkronjën) Cucu, Bulevardi Elisabeta Nr. 8, „nënë urdhërit të një pleqësie”, me artikuj në gjuhën shqipe dhe atë ...

Frank Shkreli: Qeveria e Shqipërisë kacafytet me Zërin e Amerikës

Para disa ditësh, Zëri i Amerikës në gjuhën shqipe transmetoi një kronikë mbi farsën e konkurseve publike në Shqipëri, ndërkohë që ekspozoi ndërhyrjet për punësime në sistemin e burgjeve nga zyrtarë lokalë, deputetë të Partisë Socialiste dhe në një rast edhe nga kabineti ...

Blerim Rrecaj: Vetmi e ftohtë

S'di çfarë të bëj, ndonjë hap këndej a andej, a të mos lëviz nga vendi, të mos kem qarkullim të duhur të gjakut nëpër damarë dhe nga kjo të ndjesh valë ethesh të ftohta. Mbase shkojnë bashkë vetmia me ftohtësinë. Shoqëro me to mërzinë e kotësinë. Në mendje më erdhi...

Flamur Hoxha: Aktorët e vjetër dhe pushteti i moralit

A mos gjithmonë jemi të dënuar ta nisim nga e para?Gjithkush në këtë botë ka të drejtën të ndryshojë, por duket më shumë se absurde situata jonë. Bota jonë është e vogël, më e vogël se e mendojme ne.Pushtetarët kur marrin pushtet ...

Aurel Dasareti: Korrupsioni, shpërdorimi i pushtetit

Korrupsioni është vjedhja e përfitimeve politike, sociale dhe ekonomike nga popullata. Në vendet e varfra, por jo vetëm atje, korrupsioni krijon varfëri, margjinalizim social (për ta bërë dikë më pak të rëndësishëm) dhe nepotizëm politik...

Dedë Preqi: Negociatat me Serbinë secili i heziton

Qeveria e Kosovës, gjegjësisht përfaqësuesit e saj të negociatave, e kanë obligim moral dhe politik, që të përgaditen mirë për temat që i trajtojnë, duke paraqitë objektivat e qarta, në konceptin e asaj që përmes këtyre negociatave mos të lihët ndonjë zbrazëtirë pa e ...

Kristjan Dukaj: Punësimi i të rinjve shqiptarë- sfida për 2019

“E vetmja mënyrë për të pasur një mik, është të  jeni si një. Ne nuk mund të sigurojmë një paqe të qëndrueshme nëse i afrohemi asaj me dyshim, me mosbesim apo frikë.” Kështu fliste presidenti SHBA, F. Ruzvelt në vitin 1945.Kur flasim për situatën politike në vend...

Frank Shkreli: Masakra që ndryshoi politikën botërore ndaj Kosovës

Pas ditën e 15 Janarit, 1999, Washingtoni ishte paralizuar nga një furtunë e ftohtë me akull, ndërkohë që këshilltarët më të lartë të politikës së jashtme të Presidentit Bill Klinton po mblidheshin një nga një për një takim mbi gjëndjen në Kosovë, në të ashtuquajtën...

Nue Oroshi: Kosova me bardhësinë e borës dhe me ngricat e politikës

Acari i dimrit ka mbuluar me borë Kosovën.Krahas këtij acari që e ka kohën kemi edhe acarin politikë.Si do i përballon Kosova këtyre dy acarëve mbetët të shihet në të ardhmen.Burazonet e heshtjës e kanë kapluar mendimin e lirë të qytetarit.Kuloarët vlojnë nga mendimet...

Florim Zeqa: Jo "Kombëtares" së Haradinajt!

Të vendosësh taksë politike ndaj shtetit armik në njërën anë, ndërsa në tjetrën të lobosh për dialogun vrastar për shtetin e Kosovës, nga i cili Serbia do të gllabëron rreth 30 % të territorit me pasuritë më vitale për shtetin, jo vetëm se është hipokkrizi dhe mashtrim, paraqet ...

Fahri Xharra: Letër Presidentit të Italisë Zotit Sergio Mattarella

Falë rrjeteve sociale, ne qytetarët e zakonshëm ndoshta po degjojmë dhe shohim ndoshta më shumë se sa duhet, dhe rasti ma solli të shikoj një video të shkurtër ku flisni për 17 perandorët serb që e paskan sunduar Perandorinë e Romës.Ndoshta keni folur më gjatë, dhe nuk e di se...

Adil Fetahu: Si e ndanë Dollanci dhe Lubiçiqi Jovanken prej Titos

Diktatorët janë të pavdekshëm (vetëm) deri sa janë gjallë. Dhe sa të jenë gjallë, në biografitë e tyre shumëçka mbetet e panjohur për opinionin e gjërë, sepse askush nuk guxon të gërmojë në to.  Kështu është rasti edhe me ndarjen e Titos nga bashkeshortja e tij, Jovanka...

Frank Shkreli: Për një strategji të përbashkët mbarëkombëtare

Para nja tri javësh më ra në dorë libri më i fundit i autorit Prof. Asc. Dr. Thanas Gjika, “Një Letërsi Kombëtare, Një Atdhe i Vetëm”.  Para se të emigronte në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitin 1996, Profesor Gjika, ka punuar si redaktor dhe gazetar në Radio Tirana ...
Newsletter