Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Xhenc Bezhi: Dy para tre mbrapa

| E merkure, 15.04.2009, 05:46 PM |


Xhenc Bezhi
Xhenc Bezhi
Xhenc Bezhi, Salzburg

Dy para tre mbrapa

Nga njëherë
kujtojmë te rënët
ne përvjetor,
nuk ua dimë as varret
te gjorëve dëshmorë.

Qytetet natën
si metropole te rralle,
ditën grumbull mbeturinash
te vura mullar.

Ne mal  as ne fushe
bujkun se vëreni.
plugun dhe sëpatën
ia ka ngrënë qeni.

Rruga integrimit
na ka dal me leqe.
dikush me qellim
ka hedh fare te keqe.

I kanë hekë dhe shenjat
qe tregojnë drejtimin,
te na kthejnë nga erdhëm
duket kanë qëllimin.

Si vallja e vdekjes
e Suljoteve te ngrata,
dy hapa përpara
e tre hapa mbrapa.

Për halle te popullit
kurrkush se kruan veshin,
vete i ka krejt fajet
ua ka leshu kopreshin.

Si këmisha me trupin
si koka me plisin,
udhëheqësit “e dashur”
janë lidh me bisnisin.