Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Marin Sopi: Dualizëm shpirtëror, i pashpjegueshëm për shkencën e sotme!

| E hene, 12.09.2022, 06:49 PM |


Marin Sopi:

"Varri" i Sulltan Muratit në Mazgit brenda ka vetëm plëmcin, zorrët dhe atë çka ka pasur në zorrë, sepse trupi i tij është i varrosur në Bursa të Turqisë. Miloshi i Kopiliqit, arbërori i guximshëm që i shqeu barkun sulltanit mizor, përvetësohet nga armiqtë tanë të përbetuar, kurse sulltani lartësohet nga shqipfolësit tanë. Mos të harrojmë se Tyrbën e kanë rinovuar dhe ruajtur serbët më 1912 dhe në vitin 1961/'62, në shenjë respekti për marrëdhëniet e shkëlqyera në mes dy popujve ( serb e turk ), dy armiqve të përbetuar të shqiptarëve, kurse në vitin 1989 u mor vendim të restaurohet nga regjimi i Millosheviçit. Si është e mundur që ky restaurim t'u faturohet vullnetit të shqiptarëve, pikërisht aty ku Millosheviçi nxiti fushatën e luftërave kundër popujve të ish Federatës Jugosllave që rezultoi me shfarosjen e disa qindra mijëra njerëzve të pafajshëm?! Pjesa dërmuese e shqiptarëve të Kosovës, Maqedonisë, Luginës dhe Malin e Zi jetojnë në një dualizëm shpirtëror, të pashpjegueshëm për shkencën e sotme.

https://www.facebook.com/marin.sopi