Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Sabile Basha: Druaj

| E premte, 22.07.2022, 07:53 PM |


Sabile Keçmezi-Basha

DRUAJ...

Druaj se një ditë dot më bien flokët

Të zeza futë si kujtimet që çaraveshen

E më qanë në prehër dita në të sosur

Dhe, ende frikohem se një ditë

Udhët do më bëhen tërkuzë

E nuk i zgjidhë as fati i pafat

Më ngjanë

Se me terr jemi mësuar

E kokalet e leximit nuk i kemi nevojë

Se të shkruajmë

Kaherë kemi harruar

Druaj se do na thahen gishtat

Për të të dërgua vetëm një haber

Druaj...

Se kur të vijë liria e përnjëmend

Hije-dritat do na përqeshin

Për kujtesën e peshkut në xhepat e arnuar

Që në tymnajë do shlyhen edhe betejat

Pa lënë shenj e nishan