Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: Dokument i rrallë që dëshmon ditën dhe vitin e lindjes të kryeheroit Gjergj Kastrioti

| E hene, 18.07.2022, 06:31 PM |


Dokument i rrallë që dëshmon ditën dhe vitin e lindjes të kryeheroit Gjergj Kastrioti

Nga Gjon Keka

Një dokument që dëshmon ditën dhe vitin e lindjes 6.Maj 1405, të kryeheroit dhe udhëheqësit të urtë, të guximshëm, vizonar dhe të pavdekshëm të Arbërisë europiane, Gjergj Kastriotit.

Ky dokument është një fakt që e forcon atë që kam shkruar edhe më parë në librat e mi për Gjergj Kastriotin rreth ditëlindjes së Mbretit tonë arbëror dhe mbrojtësit e ruajtësit të qenjes dhe identitetit tonë kombëtar. Dokumenti është botuar në vitin 1606(G.Chr.i,o.hist.nr.14,1606,d.b.m.) dhe është pjesë e arkivit tim personal.