Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Fritz Radovani: ‘’Open Balkan’’!

| E marte, 03.08.2021, 06:00 PM |


Nga Fritz RADOVANI:

“OPEN BALKAN”

MERR  VESHT  O  EUROPJAN  SE,

GJAN’e VET AS DREQI S’E HAN !

Ne ishim dikur Europë Juglindore… Ashtu na njifte gjithë Bota e qytetnueme... Prej Atij Gjergjit të Madh e Nanës Tereze!..

Turqia prap tashti na bani Bal…Op…“OPEN  BAKAL”…

Kryeministri Rama në fjalimin e tij tha se, “kush thotë që kjo është një nismë e projektuar në bodrumet e ish-Jugosllavisë, për të rikompozuar Jugosllavinë dhe …”

“Ne jemi këtu për të ardhmen…”

At Gjergj Fishta ka pyet 100 vjet para “Gomarin e Babatasit”:

“Pasaportat kush ua pau,

Për me thânë se kta s’janë Slav.

Nuk janë Slav, Turq, as Bulgarë,

Por janë fjesht burra shqiptarë?...

Shka punuen kta për Atdhé?...

Librat shqip qi kanë botue?...

Edhe ndihmët qi kanë kushtue

Për triumf të liris s’onë?

Për posë emnit se si u thonë,

Kurrkush gjâ nuk di, për tà:...”

***

“Komunizmi në Shekullin XXI asht një burim tmerresh: Dhune, terrori,     vllavrasjesh e vujtjesh! Thesari i tij janë spijunët e sigurimit të shtetit!”

Melbourne, 3 Gusht 2021.