E diele, 05.12.2021, 10:10 AM (GMT)

Mendime

Klajd Kapinova: Makineritë dhe softueri shoqërues me internet janë përdorur për të nxjerrë votat e manipuluara në 50 shtete (VIII)

E diele, 21.02.2021, 09:14 AM


Makineritë dhe softueri shoqërues me internet janë përdorur për të nxjerrë votat e manipuluara në 50 shtete (VIII)

“Ky është sulmi më i madh që ka ndodhur në Sigurinë Kombëtare të SHBA-së. Ky ka qenë orkestrim i turpshëm i organizuar nga brenda dhe jashtë SHBA-së me dijeninë edhe të agjencive federale të zbulimit amerikan. Unë jam betuar, në Ushtrinë Amerikane në West Point, para 66 vjetëve se do t’i shërbej shtetit dhe Kushtetutës Amerikane, kundër armiqve të brendshëm dhe të jashtëm të SHBA-së. Tashmë ne po shohim kjartë numërin e madh të armiqve të bredshëm dhe të jashtëm të SHBA-së, në historinë kombtare të vendit tonë. Dhe amerikanët e kuptojnë këtë. Ju (Mike Lindell) e treguat hapur, me fakte dhe prova, se ky skenar anti-amerikan, ka qenë organizuar nga Kina, duke sulmuar hapur SHBA-në. Ushtria amerikane, në të cilën unë kanë shërbyer për 35 vjet, në forcat ajrore për të mbrojtur SHBA-në nga armiqët e brendshëm dhe të jashtëm, sot ndjehet e sulmuar dhe e pambrojtur nga vetë amerikanët qeveritarë. Kjo ngjarje nuk ka ndodhur kurrë më pare në hstorinë e SHBA-së. Ne po shkojmë tani drejt globalizmit, për të cilin nuk jemi të interesuar. Këto duan të vendosin komunizmin dhe socializmin në SHBA. Këto duan të bëjnë komunizmin global. Këtë gjë duhet ta kuptoni ju amerikanët. Kjo është shumë e rëndsishme për ne. Presidenti Trump, ka fituar zgjedhjet dhe ka dominuar në këtë fitore historike. Ne kemi prova për këtë… Komuniteti i inteligjencës së SHBA-së, si: FBI, CIA, DOJ, Agjencia e Sigurisë Kombëtare etj., kanë deshtuar me turp, duke vijuar edhe tani të mos raportojnë apo informojnë popullin amerikan me faktet, që tashmë po i shohin të gjithë. Media dhe Big Tech etj., ka gënjyer sistematikisht me propaganda manipuluese, se nuk ka fakte dhe prova të manipulimit të zgjdhjeve në SHBA.” - Thomas Mclnerney Gjenerali me tre yje në pension i Forcave Ajrore të SHBA-së

Nga Klajd Kapinova

Batica e kuqe e votave për elefantët e Trumpit, kthehet nga manipulimet katastrofike në blu për gomerët e Biden

Manipulimet me makinën e numërimit zgjedhore të 3 nëntorit të vitit 2020. Ndoshta asnjë pajisje nuk ilustron faktin konkret, se teknologjia bashkëkohore e ditëve tona, është një shpatë me dy tehe, ku makineritë dhe softueri shoqërues të lidhur me internet, me sukses u përdorën nga demokratët, për të nxjerrë votat e fitores së Joe Biden-it në 50 shtetet amerikane.

Llojet e pajisjeve të votimit, përfshijnë skanues optikë, të cilët ishin të lidhura me sistemin e internetit, gjatë gjithë kohës dhe sistematikisht janë përdorur me sukeses nga manipulatorët drejtues dhe përgjegjësit të qendrave të votimit “demokratë”, për të përpunuar dhe kthyer sipas interest të përdoruesve fletët e votimit.

Ky sistem elektronik i regjistrimit të drejtpërdrejtë të votuesit u përdor për të futur drejtpërdrejt zgjedhjet në interes të Joe Biden-it, duke prodhuar fletëvotime të lexueshme nga njerëzit.

Dy lloje kryesore të parregullsive të makinës së votimit janë zbuluar në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020. Siç ilustron Tabela 7, këto lloje të parregullsive përfshijnë pasaktësi në shkallë të gjerë të makinës së votimit, së bashku me ndërrimin apo ndryshimin e pashpjegueshëm të votave dhe rritje të votave në favor të Joe Biden.

Pasaktësi të makinerisë së votimit në shkallë të gjerë

Eshtë folur shumë për origjinën në hije të një kompanie të quajtur Dominion, e cila siguroi makineri dhe pajisje votimi për 28 shtete amerikane.

Sipas kritikëve, rrënjët e Dominion, mund të gjurmohen në një përpjekje të diktatorit komunist Venezuelës Hugo Chavez, për të manipuluar zgjedhjet e tij të rreme. Gjithashtu pretendohet se ai ka lidhje me Fondacionin “Clinton”, ndërsa softueri Smartmatic, i përdorur në makinat Dominion pretendohet të ketë lidhje me financierin globalist anti-Trump globalist e majtë George Soros.

Pavarësisht debatit mbi Dominion dhe Smartmatic, një nga problemet më të mëdha me pasaktësitë e makinës mund të gjurmohet nga një kompani e quajtur Agilis. Zyrtarët e zgjedhjeve të Nevada në Clark County, një bastion i demokratëve në Nevada, përdorën verifikimin e nënshkrimit Agilis makineritë, për të kontrolluar mbi 130,000 nënshkrime të votave me postë.

Sipas një çështje gjyqësore të ngritur në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor të Parë në Carson City, makinat Agilis përdorën një "cilësi më të ulët të imazhit, sesa tësugjeruar nga prodhuesi". Zyrtarët e Departamentit të Zgjedhjeve të Qarkut Clark, gjithashtu ulën shkallën e saktësisë nën atë të prodhuesit, duke e bërë të gjithë procesin e verifikimit jo të besueshëm.

Në një prove të bërë, u vërtetua se në vendosjen e prodhuesit, makina Agilis tashmë kishte një tolerancë të lartë, për pasaktësitë që nuk përputhen deri në 50%. Me fjalë të tjera, gjysma e fletëve të votimit, që fatkeqsisht zhvendoseshin përmes makinës ishin të pamundur të verifikoheshin. Kështu në Qarkun Clark zyrtarët e ulën besueshmerinë e makinës pothujase në nivelin zero.

Si një koment përfundimtar mbi këtë rast, ekziston gjithashtu çështja më e gjerë ligjore, që makinat Agilis u përdorën, për të "zëvendësuar plotësisht verifikimin e nënshkrimit nga personeli zgjedhor". Kjo është në kundërshtim me ligjin e shtetit të Nevada-s.

Siç vihet re në një çështje gjyqësore: “Në kundërshtim me ligjin e Nevada, Departamenti i Zgjedhjeve i Qarkut Clark, lejon që makineria Agilis të verifikojë vetëm 30% të nënshkrimeve, që shoqërojnë fletët e votimit me postë pa i kontrolluar kurrë njerëzit ato nënshkrime".

Një problem i ngjashëm është pohuar në një proces gjyqësor në Arizona, me një softuer të njohur si Novus 6.0.0.0. Në rastet kur fletët e votimit ishin shumë të dëmtuara ose të palexueshme, për t'u lexuar nga makineritë e vlerësimit të votave, Novus u përdor në një përpjekje për të kuruar ose rivendosur fletët e votimit.

Sistemi do ta bënte këtë duke u përpjekur të lexonte skanimet e zbatueshme të fletëve të votimit origjinale të refuzuara. Sidoqoftë, siç vërehet në një çështje gjyqësore të ngritur nga Kelli Ward, Kryetare e Partisë Republikane të Arizonës: "softueri ishte shumë i pasaktë dhe shpesh kthente votën.”

Ndryshimi i pashpjegueshëm i votave dhe rritja artificiale e votave në favor të Biden

Si një ndërlikim i mëtejshëm për problemin e softuerit Novus në Arizona, të përmendur më lart, programi ishte shumë i pasaktë.

Antrim County, në Michigan, shoqërohet me kombinimin e diskutueshëm të hardverit softverit të makinës së votimit të lartpërmendur Dominion- Smartmatic.

Në këtë bastion republikan, 6,000 vota u llogaritën fillimisht, dhe gabimisht, për Joe Biden. Totali i votive, që rezultuan ishin në kundërshtim me regjistrimin e votuesve dhe modelet historike dhe për këtë arsye ngritën vetullat. Kur u bë një kontroll, u zbulua se 6,000 votat ishin në të vërtetë për Donald J. Trump.

Një auditim i mëtejshëm ligjor i tabelës së votave të Qarkut Antrim, zbuloi se sistemi Dominion kishte një normë gabimi mahnitëse prej 68 përqind. Për krahasim, Komiteti Federal i Zgjedhjeve kërkon që sistemet zgjedhore të kenë një normë gabimi jo më të madhe se 0.0008 përqind.

Ndoshta edhe më shqetësuese është fakti se shqetësimet mbi hakerat dhe lidhjet e pretenduara të Dominion me aktorë të huaj të këqij jashtë SHBA-së, të dhënat që lejojnë zbulimin e qasjes direkte në internet në largësi, të cilat më vonë u zhdukën nga sistemi i Qarkut Antrim.

Kjo ishte në kundërshtim të drejtpërdrejtë me ligjin e shtetit Michigan, i cili, kërkon mbajtjen e regjistrave të votimit për 22 muaj, një informacion i tillë ekzistonte për vitet e mëparshme të zgjedhjeve (2016 e më përpara), por jo për këto zgjedhje (3 nëntor 2020). Të paktën, rezultatet e këtij auditimi, tregojnë nevojën për hetime të mëtejshme të sistemit Dominion, në të gjithë shtetet e tjera në vend.

Sipas vëzhguesve, dhe si një shembull i kalimi  i pashpjegueshëm i votës, "softueri gabimisht do të paravendoste" Biden dy herë më shpesh sesa ai. Kështu del se të paktën kemi raste të një ndryshimi të madh dhe të pashpjegueshëm të votës dhe rritje të votës në favor të Joe Biden ndodhi në shumë shtete.

Në Gjeorgji, kishte shumë probleme me makinat Dominion, ku rezultatet do të ndryshonin. Më e dukshmja e këtyre ndryshimeve ishte një rritje prej 20,000 votash për Biden dhe 1,000 ulje votash për Trump.

Anomalitë statistikore në gjashtë shtetet e fushës së betejës

Zgjedhjet presidenciale të vitit 2020, shfaqin të paktën katër lloje anomalish statistikore, që ngrenë pyetje shqetësuese. Tabela 8 ilustron incidencën e këtyre anomalive statistikore në të gjashtë shtetet e fushës së betejës.

Siç mund ta shihni nga tabela, Wisconsin dhe Georgia karakterizohen nga shkalla më e lartë e anomalive statistikore, me tre nga katër anomalitë e pranishme.

Nevada dhe Arizona, tregojnë dy anomali të pranishme, ndërsa Michigan ka të paktën një. Le të hedhim një vështrim më të hollësishëm tani në secilën prej këtyre llojeve të anomalive statistikore.

Ndryshime dramatike në nivelet e postës që mungojnë nga zgjedhjet e mëparshme

Eshtë rutinë në të 50 shtetet, që fletëvotimet me postë dhe në mungesë të refuzohen për ndonjë numër arsyesh. Këto arsye mund të përfshijnë: mungesën e një nënshkrimi ose ndeshje adekuate të nënshkrimit, një mbërritje të vonuar pas një afati, mungesa e një zarfi të jashtëm që verifikon identifikimin e votuesit (një fletë votimi e zhveshur), ose nëse votuesit ofrojnë informacion të pasaktë ose jo të plotë për fletëvotimet.

Në garën presidenciale të vitit 2020, Joe Biden mori një përqindje në mënyrë disproporcionale të lartë të votave postare dhe ato që mungojnë. Ndoshta jo rastësisht, ne pamë një rënie dramatike të niveleve të refuzimit në Pensilvani, Nevada dhe veçanërisht Georgia.

Për shembull, në Nevada, niveli i përgjithshëm i refuzimit ra nga 1.6% në 2016 në 0.58% në vitin 2020. Në Pensilvani, shkalla e refuzimit të vitit 2016 prej 1.0% ra pothuajse në 0.28%. Rënia më e madhe në shkallën e përgjithshme të refuzimit të votave të munguara erdhi, megjithatë, në Gjeorgji shkalla e refuzimit të saj ra nga 6.8% në vitin 2016 në një thjesht 0.34% në 2020.

Këto nivele dramatikisht më të ulëta të refuzimit tregojnë për një përpjekje të vetëdijshme nga zyrtarët demokratë të zgjedhjeve, nëpër këto shtete kryesore të betejës, për t'i nënshtruar fletëvotimet me postë dhe ato që mungojnë në një nivel më të ulët kontrolli.

Kjo lloj sjellje qeveritare dhe lojërat e sistemit tonë zgjedhor mund të kenë kontribuar në heqjen e peshoreve në favor të Joe Biden e cila mund të ilustrohet në këtë llogaritje të thjeshtë:

Në garën e vitit 2020, zyrtarët e zgjedhjeve në Georgia morën 1,320,154 fletëvotime me postë dhe vota që mungojnë. Nëse këto fletëvotime do të ishin refuzuar në shkallën e vitit 2016 prej 6.8% në vend të normës së vitit 2020 prej 0.34%, do të kishte qenë refuzuar 81,321 fletëvotime në vend të 4,489 votave, që u refuzuan në të vërtetë.

Nën supozimin konservator që 60% e këtyre fletëvotimeve me postë dhe të munguar shkuan te Joe Biden, kjo rënie dramatike e normës së refuzimit i dha Joe Biden me 16,264 vota shtesë. Kjo është më shumë se diferenca e fitores së pretenduar të Biden në Georgia.

Pjesëmarrja tepër e lartë e votuesve (në kohë që tejkalon 100%)

Kur ka më shumë vota të hedhura sesa votuesit e regjistruar ose me të drejtë vote, ka të ngjarë të ketë ndodhur mashtrimi historik. Gjatë zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020, pjesëmarrja tepër e lartë e votuesve ndodhi në të gjashtë shtetet kryesore të diskutueshme.

Gjatë analizimit të këtij problemi, është e rëndësishme të bëhet dallimi midis shteteve, që kanë regjistrim të njëjtë dhe atyre që nuk e kanë. Shtetet me regjistrim të së njëjtës ditë kishin pjesëmarrjen e votuesve më të lartë se 100%. Sidoqoftë, është e pamundur që kjo të ndodhë në shtetet pa regjistrim të njëjtë dite, pa ndodhur mashtrimi historik.

Kështu shteti i Arizonës, nuk lejon regjistrimin e votuesve në të njëjtën ditë. Sipas dëshmisë nga një matematikan i trajnuar në MIT, kandidati Joe Biden, mund të ketë marrë një total të ponderuar prej 130% të votave të demokratëve në Maricopa County, për ta ndihmuar atë të fitojë shtetin, për shkak të një algoritmi, të programuar në makinat e votimit Dominion të përdorura masivisht atje.

Megjithëse Michigan lejon regjistrimin e të njëjtit votues, pjesëmarrja e votuesve ishte shumë e lartë. Edhe këtu, sistemi i votimit Dominion është implikuar. Kështu një ekzekutiv i sigurisë kibernetike dhe ish analisti i NASA-s, Russ Ramsland, dëshmoi se në Qarkun Wayne, Michigan, ku u përdorën pajisjet e sistemeve të votimit Dominion, 46 nga 47 zona në qark shfaqën më shumë se një pjesëmarrje të votuesve 96%, ku 25 nga ato zona treguan një pjesëmarrje të lartë deri 100% të votuesve.

Wisconsin, i cili gjithashtu lejon regjistrimin e votuesve në të njëjtën ditë, gjithashtu raportoi pjesëmarrje anormale të lartë të votuesve, kur ajo krahasohej me numrat e votuesve të vitit 2016.

Për shembull, Milwaukee raportoi një pjesëmarrje rekord 84% të votuesve, gjatë zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020, kundrejt 75% në vitin 2016. Nga 327 lagjet e votimit të qytetit, 90 raportuan një pjesëmarrje më të madhe se 90%.(Vota: 3 . Mesatare: 2.5/5)

Komentoni
Komenti:

Artikuj te tjere

Aurel Dasareti: Përpara Kosovës janë ditët më të errëta në luftën kundër mafies Skënder Kapiti: Vjosa Osmanit, populli me 14 Shkurt 2021 ia dha mandatin e Presidentes së Kosovës Fahri Xharra: Salafizmi në Maqedoninë shqiptare, një hap tjetër drejt çkombëtarizimit Hasan dhe Lajde Blakaj: Zgjedhjet e jashtëzakonshme në Kosovë frymëzim i mëtejmë për Evropën Juglindore Fritz Radovani: Kush t’vrau pa faj o At Anton Harapi? Florim Zeqa: Vota e përlotur e elektoratit rugovian! Mehmet Musa: Letër publike Albin Kurtit Fritz Radovani: 30 vjet B.S.P.SH. Adil Fetahu: Letër urimi Albin Kurtit Skënder Kapiti: 17 Shkurti 2008- Dita e Pavarësisë dhe 14 Shkurti 2021-Çlirimi i dytë i Kosovës Florim Zeqa: Fitore me përgjegjësi të lartë historike! Reshat Nexhipi: Shpallja e Pavarësisë së Kosovës - Cilët të huaj, kanë kontribuar për realizimin e këtij akti madhor Adil Fetahu: Raporti i Sigurimit të Shtetit të Serbisë për Fadil Hoxhën dhe familjen e tij Hasan Hasanramaj: Asnjë fjale për shtresën me të goditur në Kosovë- pensionistet Fritz Radovani: Mbas një takimi me Imzot Ernesto Çoben Mehmet Musa: Kush i shpalli publikisht për herë të parë heronjtë e kombit: Jusuf Gërvalla,Kadri Zeka dhe Bardhosh Gërvalla? Zenel Çeliku: Kosova, leksion i shkëlqyer për Shqipërinë Vilhelme Vrana Haxhiraj: Bujar Leskaj, kandidat për në Kuvendin e Shqipërisë Aurel Dasareti: Injoranca është serra ku rriten lulet më të tmerrshme Fahri Xharra: Zëri i qytetarisë

Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora